- Reklame -

Første lørdag i påskeferien havde Danmarks bedste studiemiljø inviteret det ypperste af odenseansk ungdom til at bruge en dag på at netværke og forbedre studiemiljøet i Odense. 70 frivillige unge fra 35 frivillige organisationer var mødt op, og efter en hel dag med diskussioner, idéudveksling og netværkning var der ingen tvivl om, at der intet er til hinder for, at Odense og SDU får Danmarks bedste studiemiljø.

Cæcilie Crawley
Chefredaktør, stud.med

Dok5000 ligger kun en ti minutters cykeltur i stiv modvind fra centrum. Jeg har indfundet mig, fordi Danmarks bedste studiemiljø (DBS) afholder deres årlige konference for de frivillige foreninger på SDU og Odenses andre uddannelsesinstitutioner. Når man træder ind i de rå industribygninger, bliver man ramt af en smule præstationsangst, for man fornemmer tydeligt, hvordan der har været svedt og knoklet i de betonklædte lokaler. De mere end 70 frivillige unge mennesker lader sig dog ikke slå ud, og de næste par timer vil de arbejde intenst, så Odense og SDU får Danmarks bedste studiemiljø.

Boye og udvikling af havnen
Borgmester Anker Boye åbnede konferencen, og det var svært ikke at lade sig begejstre af hans entusiasme. Efter endt oplæg herskede der i hvert i fald ingen tvivl om, at Odense kommune har visionerne om, at Odense skal tilbyde Danmarks bedste studiemiljø.

Derefter stod den på visionsbinko, hvor salen blev delt, og hver halvdel blev igen delt i mindre hold. Det startede fint ud, vi skulle snakke om, hvad der kunne holde folk på deres uddannelsesinstitution efter endt studium. En dybfølt koncentration sænkede sig over de studerende, og efter den pinlige tavshed var brudt, rullede de frivillige ideer ud af ærmet.

Sund & Hed vil gerne være med til at skabe et bedre studiemiljø på SUND, så hvis du mener, at du har et arrangement, der bidrager til at forbedre studiemiljøet så dækker Sund & Hed det med glæde.

I flæng kan nævnes billig kaffe og madforhold, sports –og fitnessmuligheder, gode arbejdsforhold såsom grupperum og lækre læsesale. Idéerne manglede i hvert i fald ikke. Øvelsen var rigtig god, men det kan undre en, at spørgsmålene i høj grad handlede om, hvordan man udvikler havnen – lidt malplaceret idet 80-90% af de frivillige kom fra SDU, og nok hellere havde snakket om udvikling af studiemiljøet på SDU og i centrum.

Facebook, netværk og fundraising
Efter en velfortjent kaffe- og kagepause stod den på workshops med Facebook, netværk, fundraising, økonomihjælp og motivation. I to timer havde man mulighed for at gå og lure tricks af, kaste en problemstilling op i luften og så håbe på gribende og brugbare svar.

Sund & Hed fortalte blandt andet, hvordan foreningerne på medicin ved hver studiestart arrangerer en dag (Sundhedsmekka), hvor nye studerende kan se, hvad der er af tilbud men også at foreningerne internt lærer hinanden at kende. En idé, som man nu vil arbejde på at udvide til hele SDU.

Odense, Danmarks bedste studiemiljø?
Alt i alt havde Sund & Hed en rigtig god dag, og det var klart, at de frivillige kom hjem med mere gejst, idéer og engagement for at skabe et bedre studiemiljø for de studerende. Nu venter den som altid store udfordring: er der nogle, som griber bolden og faktisk fører nogle af idéerne ud i livet?

Hvad synes du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.