- Reklame -

dissektionstur-leje-w120.jpgIMCC arrangerer hvert år deres legendariske dissektionstur til Tjekkiet. I tre uger står den på anatomi, ferie og frem for alt fællesskab, fest, farver og nye venskaber. Samtidig med at man lærer noget om anatomien, lærer man sine medstuderende at kende, som Jakob, medarrangør og deltager, her fortæller om.

dissektionstur-leje-w120.jpg

IMCC arrangerer hvert år deres legendariske dissektionstur til
Tjekkiet. I tre uger står den på anatomi, ferie og frem for alt
fællesskab, fest, farver og nye venskaber. Samtidig med at man lærer
noget om anatomien, lærer man sine medstuderende at kende, som Jakob,
medarrangør og deltager, her fortæller om.
 

Jakob Steenberg

Medarrangør og deltager

{mosimage}Gennem de sidste 40 år har IMCC hver sommer arrangeret dissektionsture til Brno, Tjekkiet. Hvis noget bliver gentaget gennem 40 år, må det være en succes; og årets tur må skrive sig i historiebøgerne som en af de bedste nogensinde. I løbet af de tre uger, man er af sted, når man at få rigeligt med indtryk. Undervisningen, som varede 60 timer i alt, var fantastisk. Man kan ikke undgå at lære noget om anatomi, når man står med det, man læste om dagen før, i hænderne og får det forklaret af alt fra danske hjælpelærere til tjekkiske professorer. Jeg lærte i hvert fald noget, også selvom det til tider var svært at forstå blandingen af engelsk og tysk iført en kraftig tjekkisk accent. Denne sprogbarriere gjorde under forelæsningerne til tider mine øjenlåg aldeles tunge. Måske meldte trætheden sig blot, fordi man huskede, hvor meget man morede sig dagen før, da undervisningen sluttede, og vi blev sluppet løs i Tjekkiet.

Ikke kun anatomi – også ferie og fest

Elementet af ferie og det fantastiske vejr var også med til at gøre turen så god, som den var og mange af dagene i juli sneg temperaturen sig op over de 30 grader. Det er altid sjovt at være i et fremmed land, når blot vejret er med en. Mange af mine bekendte har været i Tjekkiet, men ingen af dem har været i den næststørste by Brno; byen hvor vi boede, studerede og festede det meste af turen. Wien ligger desuden kun tre timers kørsel fra Brno, så var det ikke svært at beslutte, hvordan en enkelt lørdag eftermiddag skulle bruges. Inden vi tog bussen hjem til Danmark, stoppede vi også to dage i Prag. Jeg kan huske, at det var en fantastisk by, selvom dens natteliv har efterladt store huller i min hukommelse.

Fantastisk fællesskab

Årets dissektionstur bød på tre ugers ferie med sightseeing under varme himmelstrøg, billige middage på fine restauranter, øl til ingen penge på et utal af barer og diskoteker og undervisning ud over det sædvanlige i mere moderne faciliteter, end vi har herhjemme. Udover alt dette gjorde de 44 mennesker fra København, Odense, Århus og Ålborg, som jeg rejste med, turen til tre af de bedste uger i mit liv. Disse mennesker var noget helt særligt. Og lige så kolde som ligene var på dissektionsbordet mandag morgen, lige så varme var disse mennesker hele turen igennem.

{mosimage}Tak for en fantastisk tur

Jeg vil gerne bringe en stor tak til dette års deltagere, for at gøre dissektionsturen 2009 til noget helt specielt for mig. En stor tak også til Leo Pharma, som har støttet projektet økonomisk. Skulle nogen være i tvivl, om det er værd at støtte projekter som dissektionsturen økonomisk, så tillad mig at citere en af årets deltagere: »Støtter Leo Pharma den her tur? Det skal jeg da huske, den dag jeg får en receptblok i hånden«, sagt med et smil på læben. 
De har hjulpet med til at uddanne dygtigere læger og forskere i Danmark.

Dissektionstur igen næste år

Rundt omkring i Danmark sidder nu sikkert mange misundelige studerende og tænker, at de også vil på dissektionstur, hvilket er fuldt forståeligt. Søg derfor om at komme med næste år – I vil ikke vil fortryde det. Ansøgningen kan sendes i løbet af foråret, og der vil komme masser af information omkring næste års dissektionstur. Jeg vil varmt anbefale alle at tage af sted og ønsker de, der gør, en ligeså god tur som jeg selv havde – hvis det ellers kan lade sig gøre!

Hvad synes du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.