- Reklame -

Onsdag d. 27. maj blev der afholdt Faglig Aften for de studerende på klinisk biomekanik samt for færdiguddannede kiropraktorer der er i gang som turnus assistenter. Arrangementet var stablet på benene i et samarbejde mellem Foreningen af Nordisk Kiropraktorstuderene (FNKS) og Dansk Kiropraktorforening (DKF).

Der var stor interesse og opbakning for tiltaget, næsten 100 studerende mødte op.

Faglig Aften var en inspirationsaften for de studerene, hvor der var inviteret seks kiropraktorer, med hver deres baggrund, til at fortælle om netop deres karrierer-vej. De repræsenterede muligheder var alt lige fra forskning, undervisning, hospitalsvirke, specialisering i børne- eller sport, privatansættelse, klinikdrift og fagpolitisk arbejde.

Arrangementet blev afholdt ved IOB på campus, hvor de klinisk biomekanik-studerende normalt har deres gang i forbindelse med deres færdighedstræning. Med det store deltagerantal, var det dog lidt presset, men det hele forløb planmæssigt og blev en stor succes. Programmet startede først med sandwichs til de velmødte deltagere efterfulgt af en kort velkomst og præsentation fra de enkelte kiropraktorer. Dernæst blev deltagerne opdelt i mindre hold, som roterede mellem de forskellige kiropraktorer. På de enkelte stande gav hver kiropraktor et mindre 10-minutters oplæg, om hvad der var det bedste og mest udfordrende ved deres karriervej. Som afslutning var der lidt kaffe, snacks og hygge, og ikke mindst tid til at stille uddybende spørgsmål til kiropraktorerne.

De seks kiropraktorer, som de studerende kunne møde, var kiropraktorspecialuddannede hospitalskiropraktor Mikkel Konner fra Rygcenter Syddanmark; børnekiropraktor med AECC’s masteruddannelse i pædiatri Grethe Thøstesen, som er medindehaver af Rosengården Kiropraktorklinik; underviser på Klinisk Biomekanik Sanni Madsen, som lige har startet Ørbæk Kiropraktorklinik; seniorforsker, ph.d. Mette Jensen Stochkendahl fra NIKKB og også pt. er fagkonsulent på udarbejdelse af Nationale Kliniske Retningslinjer i Sundhedsstyrelsen; sportskiropraktor og selvstændig Simon Brockhusen, som har startet virksomheden Atlas Athletics; og kiropraktor Christian Stamer, som er medlem af DKF’s bestyrelse og ansat i kiropraktorklinik i Kolding og netop er sprunget ud som Danmarks Snapchat kiropraktor.

Mange af deltagerne gik der fra med både motivation og inspiration, og mon ikke Faglig Aften vender stærkt tilbage næste år.

 

Faglig Aften2

Hvad synes du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.