- Reklame -

Ført an af deres sociale tutorer i azurblå trøjer, blev det nye kuld psykologi-russer ledt godt på vej til deres næste mange år på universitetet.

Mandag morgen, i slutningen af august, stod ca. 140 nye, spændte psykologistuderende klar til at komme i gang. Efter deres første introforelæsning med velkomst, diverse praktiske oplysninger og oplæg om faglig studiestart, som de fleste alligevel nok ikke kunne huske fem minutter efter, startede alt det sjove og sociale. Obligatorisk var selvfølgelig navnelege, tillidsøvelser og referencer til Jung og Freud – det er vel psykologi, de er startet op på. Hele ugen stod, med undtagelse af en enkelt fridag, på sociale aktiviteter – både på universitetet, men også i Odense by for at blive nærmere bekendt med stedet, der i de kommende år skal danne rammerne om deres studieliv. Foruden navnelegene var der også plads til – kærlig – dril fra tutorernes side i form af en interessant, men fuldstændig vrøvlet og ligegyldig personlighedstest, der kun var udformet for at ”tage pis på russerne”.

Allerede på anden dag var de sociale tutorers azurblå trøjer skiftet ud med henholdsvis piratklæder, cowboyhatte, grønne superheltekostumer og farverige indianerfjer for hvert af de respektive hold. Der var lagt op til en uge med sjov og konkurrencer. Efter at have brugt en svedig formiddag på at lære årgangsdansen til sommerens hit ”If it ain’t love” og finde på kreative kampråb, stod det på UNI-løb. Her var det både nødvendigt at kunne finde rundt på universitetets lange gange, huske de indlærte dansetrin og kunne samarbejde ved de forskellige poster. Rundt på posterne kom russerne både forbi de syngende – eller måske i denne situation mere nynnende – indianere til en gang ”gæt sangen” og igennem et vildt forhindringsløb hos de farefulde pirater, hvor tillid var i højsædet, da vejen gennem banen foregik i blinde. Hos de grønne superhelte skulle man kunne holde hovedet koldt under tidspres og kombinere sine kunstneriske og hukommelsesmæssige evner, mens det ved cowboyerne var vigtigt at samarbejde om at knække koden til en labyrint, så hurtigt og fejlfrit som muligt.

I løbet af ugen fik de nye russer også rig mulighed for at være kreative. Som en del af deres sociale aktiviteter, og for at styrke sammenholdet på deres sociale hold, brugte de tid på at lave flotte kostumer af stof, pap og hvad deres sociale tutorer ellers havde fremskaffet. Der blev blandt andet lavet flotte grønne kapper til team super og cowboyhatte af pap til team cowboy for at blive klar til O-løbet i weekenden, som fungerede som afslutning på introugen.

Som Jason Derulo synger, mens psykologi-russerne danser afsted: “if it ain’t love, why does it feel so good?” – vi håber her på Sund & Hed, at det er love, både til hinanden og studiet. Vi ønsker jer et kæmpe velkommen til og held og lykke på studiet!

Billeder fra UNI-løbet: 

2 KOMMENTARER

Hvad synes du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.