- Reklame -
Af Emil Ljungström 
Hvem siger, at psykologi kun er Freud, teorier og tankelæsning? Det er vel efterhånden en skrøne, at psykologistuderende støver gamle bøger fra 1800-tallet op og genlæser hver eneste udgivelse derfra. Den forestilling gør Psychopedia i hvert fald op med.

En gruppe nye, friske psykologistuderende tog i september 2016 hul på deres studietid på SDU. I deres nye universitetsverden blev de hurtigt opmærksomme på, at de ikke blot var nysgerrige på læringen fra forelæsningerne. De var også nysgerrige på hinanden.
”Nogle af os sad og snakkede om alle vores forskellige baggrunde og evner. Her opstod idéen til, at man kunne holde små workshops, hvor man kunne dele sin viden og evner med hinanden.”
Det fortæller en af medstifterne af Psychopedia, Anna Præstmark, der læser på 2. semester.

Læren om dig selv gennem andre – med andre

Så hvad lærer de psykologistuderende egentligt til et Psychopedia event? Første workshop var med Jeppe Von Lange, som selv er psykologistuderende på 1. årgang. Temaet var mindfulness og meditation. Adspurgt om, hvad Anna håber at få ud af dette og andre workshops, fortæller hun: ”Jeg håber at lære at få nogle redskaber til at håndtere perioder med meget at se til”
Derfor er det ikke kun spændende at lære om og af andre. Men til meditationsworkshoppen kunne læringen udnyttes fremtidigt i konkrete situationer.
Psychopedia er ikke blot læring af hinanden. Det er ligeså meget dét at lære om hinanden og om at være sammen om at lære noget nyt: ”Mine erfaringer har virkelig været positive! Det har været en fornøjelse at samles om noget socialt,” fortæller Anna og fortsætter: ”Generelt håber jeg, at kunne lære lidt mere af mine medstuderende, og hvilken baggrund de kommer fra.”

Fra synkronsvømning til krig i Afghanistan

I et forum, hvor alle er nye for hinanden, oplægsholderen er en medstuderende og hvor det enkelte menneskes historie og liv bliver skubbet frem i lyset, kan man ikke andet end at beundre det nye tiltag fra de nysgerrige studerende.
Rygterne om fremtidige workshops går på alt fra teater til synkronsvømning. Ja, det er kun fantasien og de kommende psykologers baggrund, der sætter grænser for kommende temaer. Men det er ikke kun selvrefleksion og meditation, som er på skemaet i de kommende workshops: ”Næste workshop er et foredrag med Jeppe Kaae, og hans tid som udsendt i Afghanistan” siger Anna med henvisning til den forskellighed, som ligger til baggrund for Psychopedias oprettelse. At lære af og om hinanden virker som en givende måde at skabe interesse for sine medstuderende på. Og ikke nok med, at Anna og hendes medstuderende lærer mere om sig selv og hinanden, så gør de det også sammen: ”Jeg lærer bedst i omgivelser, hvor jeg socialt har det godt og hvor jeg kan mærke, at underviseren har noget på hjertet”
Hos Sund & Hed vil vi i hvert fald følge dette spændende tiltag og se frem til at høre mere om disse workshops, der på en hel ny og innovativ måde skaber rammer for et læringsudbytte ud over det sædvanlige.

Find Psychopedia her.

Hvad synes du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.