- Reklame -

Bare fordi en forening eller et fællesskab ikke findes, betyder det ikke, at det ikke kan oprettes. Det viste Mette Laursen og Camilla Klastrup ved at oprette PINGO – for egen regning.

Skrevet af PINGO

Eksamenstiden er hård for alle. Alle sidder med sved på panden, rystende som et espeløv, i dagene op til. For Mette Laursen og Camilla Klastrup var dette ingen undtagelse. I foråret 2015 sad de midt i forberedelserne til mor-barn-eksamen, en af de mere berygtede på kandidaten i medicin, og bryggede på en idé. For selvom der er så smukt ude på J.B. Winsløwsvej, at man nogle gange kan falde helt i staver – og selvom løftet om sommerferie var lige rundt om hjørnet, så sad de med en følelse af, at der manglede noget. Hvorfor var der ingen forening for kommende børnelæger? I København havde man jo haft en i årevis, med det barnlige navn PIPPI. For var der virkelig noget, der gjorde Panum Instituttet til et bedre sted at ville være pædiater? Og pædiatri skulle da være lige til at sælge. Med undervisning på studiet, der kun sparsomt berørte flere facetter af pædiatrien. Især neonatalogi var et emne, Mette og Camilla følte manglede på studiet. Fundamentet var lagt, fjernt kunne de høre de første spæde ’pip’ fra PINGO.

Begyndelsen

Al begyndelse er svær, så selvom navnet PINGO (Pædiatrisk INteresseGruppe Odense) var nemt at finde på, med stærk inspiration fra barndommens tegnefilmspingvin, så stødte de to gæve gutinder på flere opstartsvanskeligheder. Det kræver meget arbejde, meget tid og en enorm ildhu at få foreninger op at stå. For hvordan ved man, om det produkt man har, overhovedet kan sælge? Kunne PINGO nogensinde blive ligeså store som SAKS, SATS, SAMS? De andre foreninger i Odense virkede enorme og veletablerede, når man bare er to til at klare alt.

Det første år var uden tvivl en stor udfordring. For selvom Camilla var kreativ og fik lavet et fængende logo af en pingvin med stetoskop om halsen, så skulle to blive til mange flere, for at foreningsdrømmen kunne leve videre. Foredrag og events arrangeret af PINGO blev derfor i starten betalt af egen lomme. Hvis de ville gøre noget, så måtte de betale for det selv.

Nutiden

I år kan PINGO fejre to-års fødselsdag. Og nu hvor de værste barnesygdomme er ude af billedet, kan der fokuseres på kerneområderne: Foredrag, workshops og caseaftener. Efter opstartens virvar er Mette og Camilla kommet så langt i studiet, at de har måttet overdrage ledelsen af foreningen til et nyt hold. Selvom de to stadig står som en perifær del af foreningen, er der altså sket en rokade. Nu er PINGO efterhånden gammel nok til at få lommepenge og disse kommer indtil videre fra Syddansk Universitet. Der er altså lidt at rykke med, så den lille forening stadig kan få ting til at ske. Selvom medlemstallet i dag er under ti, så afholdes flere arrangementer om året. Konkret er næste foredrag med den famøse børnekirurg Niels Qvist. Der er altså stadig fokus på den ekstracurriculære undervisning, selvom de to oprindelige ildsjæle står i baggrunden.

Fremtiden

Efterhånden bevæger PINGO sig ud af vuggestuealderen og de langsigtede aspekter skal til at slås fast. Foreningen selv ønsker at køre samme stil, som den har gjort i de første to år. Mette, Camilla og resten af foreningen arbejder fortsat på at undervise og oplyse om pædiatri. Selv har de to ildsjæle vist, at en forening sagtens kan komme op og stå, hvis bare man vil det nok. PINGO står altså stadig – børnesygdomme til trods.

Hvad synes du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.