- Reklame -

På det årlige evalueringsmøde med de afdelinger, der modtager medicinstudernede i klinik, brugte Dekan på SUND, Ole Skøtt, det meste af hans 10 minutter på at afsløre, at SUND er igang med forarbejdet for en kandidatuddannelse i medicin i Esbjerg.

“Det er nu ikke længere en hemmelighed: kombinationen af rekrutteringsproblemer og gode KBU-forløb i Vestjylland fik os til at undersøge, om det kunne lade sig gøre at starte en kandidatuddanelse i medicin i Esbjerg,” fortæller Ole Skøtt ud til plenum bestående af kliniske lektorer fra hele regionen. Således kunne man igår læse i Jydskevestkysten om SUNDs ambitioner om at åbne op for 50 pladser i 2021.

“Det er især et ønske fra de lokale områder som oplever lægemangel,” fortsætter han. Esbjerg kommune ønsker tilbuddet velkommen og har allerede stillet matrikel til rådighed og tilbudt at bygge nye studieboliger til de kommende studernede.

Planen er ikke, at de nuværende undervisere skal begynde at pendle til Esbjerg. Uddannelsen skal varetages i lokalområdet, som man blandt andet har gode erfaringer med at gøre i Ålborg.

I sidste ende bliver det en politisk bølge, der bestemmer det, men indtil nu er både sundhedsministeren, lægeforeningen og regionsformanden positive overfor ideen.

“Lad os se hvad der sker. Detaljerne venter vi lidt med, men det kunne da være sjovt hvis det lykkedes,” afslutter dekanen.

Sund & Hed spurgte efterfølgende Dekanen, om de fremtidige medicinstuderende i Odense skulle begynde at pendle til Esbjerg, men svaret blev et venligt, dog tydeligt, “Nej”.

Hvad synes du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.