- Reklame -

Bag nyudgivelsen Akutbogens anonyme forside og billedfattige, tætskrevne sider, gemmer sig en fuldstændig fremragende introduktion til den akutte patientbehandling i almindelighed og det nyfødte akutmedicinske speciale i særdeleshed. Munksgaard tapper med denne førsteudgivelse klogeligt direkte ind i interessen for og udviklingen på området for fælles akutmodtagelser, traumekald og alt det, der ikke kan vente til om lidt.
For første gang foreligger på dansk en komplet gennemgang af nærmest alle aspekter af det akutmedicinske område. Akutbogen annonceres som målrettet både læger og sygeplejersker, men det har begge faggrupper stor gavn af. Værket bærer præg af at et højt fagligt niveau og en sjælden set velfortalt formidling af stoffet. Med 51 forfattere fordelt på 41 kapitler kunne gennemgangen af alt fra ABCDE og hjerte-lunge-redning til akut radiologi og videreuddannelse nemt fremstå dybt fraktioneret og usammenhængende, men redaktørerne er, fraset en lidt sjusket korrekturlæsning, lykkedes flot med at skabe overraskende ensartethed og tiltalende overblik, så siderne lystigt bladrer sig selv.

Den generelle, metodiske del af bogen ruster fremragende til at stå i frontlinjen i en fælles akutmodtagelse, og hvis der ikke står et eksemplar i frokoststuen, bør de ansatte efterlyse et. Introduktionen til området er omhyggelig, emnerne velvalgte og EKG-kapitlet til eksempel et af de bedste, jeg har læst. Anden del om specielle tilstande berører alt fra akutte blødninger til pårørende og tredje del bruger 100 gode sider på maskinrummet bag, patientflow, forskning og videreuddannelse.

Akutbogen er opsummeret et rigtig godt køb sidst på kandidaten eller for alle, hvis hjerte pumper for hurtige beslutninger og præcis udredning. Læs den, før de ringer traumekald!

Akutbogen – for læger og sygeplejersker, 1. udgave, 452 sider, Forlaget Munksgaard. Set til 369,95 kr.

Hvad synes du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.