- Reklame -

Fællesklang er et nyt kor i Odense, som samler unge mennesker på tværs af uddannelse men med en fælles passion for sang. Koret blev etableret i januar 2018, og sæsonen blev afsluttet med et brag af en afslutningskoncert d. 29. april.

Sarah Fritze Quistgaard er til daglig kandidatstuderende på psykologi ved SDU. Hun har været med i koret fra start og nyder det frirum, koret giver hende i dagligdagen.
”Jeg tror, jeg manglede et kreativt indspark i hverdagen. Jeg synes tit, man kan blive fanget af hverdagens trummerum, og jeg manglede lidt ekstra. Og så fik jeg at vide af min bror, at jeg manglede en hobby, hvilket jeg tænkte, var rigtig nok,” fortæller Sarah.
Vi sidder ved studenterhuset og nyder nogle af forårssolens første stråler, mens vi snakker om koret, og hvor glade vi begge to er for det.

Første gang til kor

Første korgang var lidt præget af nervøsitet hos flere af os, selvfølgelig fordi vi ikke kendte hinanden, noget som Sarah også pointerer. Hvem skal man snakke med? Men det viste sig at være meget ligetil, og Sarah faldt hurtigt i snak med en masse nye mennesker.

“… koret handler dermed ikke kun om ens sangevner men mere om glæden ved at synge sammen.”

”Jeg kan huske, at jeg var meget nervøs, fordi jeg ikke vidste, om jeg kendte nogen. Der var så nogen, jeg kendte, men det var ikke dem, jeg snakkede med. Så jeg synes, det var lidt overvældende med alle de mennesker, men lige så snart vi begyndte at synge, var jeg bare helt grebet af det og vidste, at det her skal jeg bare,” fortæller Sarah med et smil på læben.
Det der også tiltalte Sarah ved Fællesklang var, at man kunne være med i koret uden at skulle til optagelsesprøve. Det giver flere mulighed for at være med, og koret handler dermed ikke kun om ens sangevner men mere om glæden ved at synge sammen.

Mulighed for nye sociale relationer

Sarah påpeger, at en af de fede ting ved koret er, at vi udelukkende er unge mennesker. Hun synes, det bidrager med noget fedt til koret, at vi alle stort set er på samme stadie i livet og dermed har samme gejst og glæde ved at synge sammen. Det gør koret moderne og fleksibelt, hvilket Sarah synes er rigtig fedt.
Udover korgangene arrangeres der også forskellige sociale tiltag som fællesspisning og fest, som ryster korsangerne tættere sammen. Det er Sarah rigtig glad for, fordi det styrker det sociale fællesskab og gør sangglæden større, når den deles med alle de andre. På den måde skaber vi koret sammen. Alle bidrager med deres, som til sammen skaber en større enhed i samklang, der lyder rigtig godt.

”Man skaber noget kreativt sammen.”

”Man skaber noget kreativt sammen. Og det der med at vise, hvad vi har skabt sammen igennem vores koncerter, gør, at jeg bliver stolt. Jeg får en fed fornemmelse af at stå og synge sammen. Det spiller, og vores korleder ser glad ud. Det er det vigtigste,” fortæller Sarah.
Udover koret har Sarah også været med i psykologirevyen på SDU og er på den måde glad for at være en del af et kreativt fællesskab, hvor man skubber sine grænser, stiller sig op på en scene og præsenterer, hvad man i fællesskab har knoklet for at opnå.

Kom og vær med

Sarah opfordrer generelt alle til at komme og være med, hvis man har lyst til et kreativt input i hverdagen, og gerne vil møde nye mennesker og skabe et andet netværk, end det man for eksempel får via sit studie.

“… man skubber sine grænser, stiller sig op på en scene og præsenterer, hvad man i fællesskab har knoklet for at opnå.”

Koret er åbent for alle unge i alderen 18-35 år og øver hver tirsdag i Munkebjerg Kirke i Odense. En sæson koster kun 125 kr., så der er ingen undskyldning for ikke at komme og være med. Efter sommerferien skydes en ny sæson i gang, hvor alle er velkomne. Koret kunne godt bruge nogle flere mænd til at synge op imod alle kvinderne.

Hvad synes du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.