- Reklame -

Syddansk Universitet gemmer på en masse muligheder og tilbud til de studerende, som kun få kender til. Sund & Hed har snakket med biblioteket samt Studie- og Trivselsvejledningen om hvilke muligheder, disse to institutioner tilbyder de studerende både fagligt og socialt.

Nogle tilbud på SDU er ret kendte som for eksempel, at de studerende kan benytte universitets svømmehal, når den ikke bruges til undervisning. Ligesom at alle studerende har fri adgang til Microsoft Office-pakken, som giver adgang til Word, Excel og flere andre programmer.

Et hav er muligheder til faglig udvikling

På biblioteket er der et hav af muligheder for igennem kurser eller vejledning at få hjælp til lige netop det forfaldende problem, den enkelte studerende måtte have.

Man kan booke en bibliotekar til at hjælpe en

Udover at biblioteket selvfølgelig altid er åbent for bogudlån til alle studerende, ligesom der også er fjernadgang til forskellige artikler og skrifter via bibliotekets database, så tilbyder biblioteket en række faglige kurser målrettet bestemte kundskaber og opgaver i studiet. For eksempel tilbydes der altid både bachelor- samt specialevejledning, hvor man kan booke en bibliotekar til at hjælpe en. Sammen med blandt andet studenterservice og IT-service tilbydes der også åbne kurser inden for skriftlige og tekniske færdigheder, som kan hjælpe dig igennem dit studie. Her kan du blive undervist i referencestile, hvis det lige skal finpudses inden eksamen. Hvis det derimod er problemformuleringen, der driller, eller gruppedynamikken i studiegruppen lige trænger til at blive styrket, så er der også rig mulighed for hjælp til det via åbne kurser.

Alt udstyr kan lånes gratis, så det er bare med at øve sig

Derudover arrangeres der forskellige kurser i samarbejde med FabLab, hvor de studerende kan styrke deres kompetencer inden for medier og brug af disse på arbejdsmarkedet og til jobansøgninger. Alt udstyr kan lånes gratis, så det er bare med at øve sig.

Hjælp til personlig udvikling og gangen på et universitet

Både som ny studerende og som hjemmevant på universitet, kan det til tider blive stressende at prioritere ens tid korrekt og falde ind i en god rytme omkring, hvordan man strukturer sin tid bedst og undgår stress. Det er der heldigvis også råd for. Især Studie- og Trivselsvejledningen beskæftiger sig med de studerendes velbefindende og forebyggelse af eksamensangst. Alle kurser er gratis og holdes regelmæssigt, så hvis du tænker, at hjælp til at få styr på nerverne inden en eksamen kan bruges, så er det bare med at komme afsted.

For de helt nye studerende tilbyder vejledningen hjælp til at komme godt i gang med tilværelsen som universitetsstuderende, som for mange kan være en stor omvæltning, når man kommer fra gymnasiet. For de ældre og mere garvede studerende, kan det måske mere være motivationen, der trænger til en opstramning. Her tilbydes der også hjælp til at fastholde motivationen, og hvordan man bedst håndterer overspringshandlingerne, som vi nok alle benytter os lidt for meget af fra tid til anden.

Lyder dette som noget for dig så tjek Studie- og Trivselsvejledningens hjemmeside ud og brug mulighederne.

Dyrk dine sociale kompetencer

Udover de faglige og personlige tilbud til de studerende, skal der også være noget, der bare er sjovt og hyggeligt.

Alle bibliotekets arrangementer kan findes på deres facebookside

Denne del kan også opleves på biblioteket, hvor der tidligere for eksempel har været en danseworkshop, ligesom der løbende arrangeres quiz for de studerende. Her kan man stille op med sit eget hold, og vinde præmier såsom biografbilletter, der kan forsøde livet på SU.

Alle bibliotekets arrangementer kan findes på deres facebookside, så giv den et like og følg med i løbende begivenheder.

Hvad synes du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.