- Reklame -

På SDU er det muligt at få vejledning, både i forhold til studievalg, men i lige så høj grad i forhold til trivsel. Et tilbud blandt mange er Studie- og Trivselsvejledningen.

Med et nyt semester kommer nye udfordringer. Udfordringer, der kan kræve en øget arbejdsmoral, at der skal skabes en anderledes struktur på hverdagen, eller at man skal til at tænke på helt anderledes måder. Udfordringer kan være produktive. Man kan vokse som person. Men man kan også knække nakken på det.

Ifølge studiemiljøundersøgelsen, der blev offentliggjort sidste år, er det kun knap halvdelen af de studerende, der ikke oplever stresssymptomer. For majoriteten af de stressede studerende kan der være god gavn af at få hjælp. Det er her, Studie- og Trivselsvejledningen på SDU kommer ind i billedet. Studie- og Trivselsvejledningen er et åbent tilbud. Et tilbud til de studerende, der har brug for en hånd. Det kan være spørgsmål som: Hvordan kommer man i gang med at skrive et speciale? Eller: Hvor går man hen, når man føler, man er lige ved at gå helt ned? Med placeringen på Gydehutten i Odense og desuden med vejledere i både Esbjerg og Sønderborg – er der stor tilstedeværelse. Er man i Slagelse eller Kolding er det muligt at få vejledning over Skype eller telefon, hvis man ikke kan tage til Odense.

Vil fjerne tabuet

Det skal være okay at søge hjælp. Sådan er holdningen i Studie- og Trivselsvejledningen. Der er desværre en tendens til, at det er skammeligt at have svært ved noget, om det så er en opgave eller stress. Denne skam skal modarbejdes.

”Vi er jo alle i samme båd,” fortæller Studievejleder Iben Jørgensen.

Og netop den opfattelse har de klare ønsker om, at alle studerende har. For selvom SDU er et meget socialt universitet, så fylder stress og mistrivsel stadig en del. Det kan være spørgsmål såsom: Hvornår er man god nok til sit studie?

Er det acceptabelt at få dårligere karakterer end min læsemakker? Eller hvordan får jeg ordentlig struktur på min læsning? Det er spørgsmål, der kan fylde meget.

Kort fra tanke til handling

Hvis man har brug for en snak, skal man ikke frygte forfærdelige ventetider. Som udgangspunkt er det muligt at ringe om mandagen og få en tid inden fredag. Der er selvfølgelig undtagelser til reglen, eksempelvis til studiestart, hvor antallet af hjælpsøgende studerende er forhøjet.

Som udgangspunkt fungerer det sådan, at man ringer eller ’dropper ind’ for at bestille en tid. For at få tiden behøver man hverken diagnose eller dumpede eksaminer. Alle er velkomne, og der er intet loft for, hvor mange gange man må henvende sig.

Workshops og foredrag

Ud over at afholde en-til-en samtaler med studerende om trivsel og studieliv, afholder Studie- og Trivselsvejledningen også workshops og andre studietekniske arrangementer. Her er det muligt at lære, hvordan man går til mundtlig eksamen, “skrivenat” til at lære specialeskrivning eller et kursus i ”Sådan bliver du god til at studere”. Sådanne arrangementer afholdes flere gange per semester, og især skrivenatten plejer at være en stor succes.

Selvfølgelig er Studie- og Trivselsvejledningen ét tilbud blandt mange, men det er et rigtigt relevant sted at starte, hvis man synes, det kniber med studiet, eller hvis man mangler hjælp til at skabe overblik. Hvis ikke de kan klare opgaven, er der god sandsynlighed for, at de ved præcis, hvem der kan. Hjælpen er altså lige om hjørnet, hvis man har brug for den. Og selv hvis man bare mangler et godt råd, kan den stadig findes hos Studieog Trivselsvejledningen på SDU.

Hvad synes du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.