- Reklame -

I slutningen af august valgte engagerede unge fra hele verden at bruge deres sidste sommerferie på en konference med Nordic World Health Organization Simulation (NorWHO) i FN-bygningen i København. Temaet var ”Access to essential medicines”, og vi var alle klar til at beskæftige os med sundhed fra morgen til aften en hel uge.

Hvert år i sommerferien arrangerer organisationen NorWHO, som er et projekt under IMCC, en simulation for unge studerende. Formålet er at give de unge studerende et indblik i arbejdet med global sundhed i World Health Organization (WHO) samt at vække deres interesse for global sundhed og sundhedspolitik.

“Vi prøver at give unge studerende nogle egenskaber, de kan bruge i den rigtige verden.”

Sundhed både lokalt og internationalt

”NorWHO er et kapacitetsopbyggende event. Vi prøver at give unge studerende nogle egenskaber, de kan bruge i den rigtige verden. Hvis de er interesseret i at arbejde indenfor områder, hvor man skal være politisk aktiv, men samtidig bruge det sundhedsfaglige perspektiv,” fortæller Abdulkarim Harakow, President of the Organizing Committee for NorWHO.

Medicinstuderende Yoshita Dayaramani var rejst hele vejen fra Indien for at deltage i konferencen, og hun var meget begejstret. ”Konferencen var en lærerig oplevelse, og jeg kunne godt lide den overordnede struktur af den planlagte begivenhed for os,” fortæller Yoshita.

Udover konferencens tema, som handlede om global sundhed, gjorde arrangørerne også meget under selve konferencen for at gøre os deltagere opmærksomme på de sundhedsproblemer, verden står overfor i dag. Der blev slået et slag for den grønne omstilling og opfordret til at formindske vores plastikforbrug under konferencen.

Fra studerende til delegat

”Konferencen er en WHO-simulation. Vi prøver at simulere et år i WHO ved netop at have en regional session, som skal forestille at være regional committee meeting, ligesom i WHO. Derudover slutter vi den sidste dag af med at have en session i plenum, som skal være en simulation af WHO’s beslutningsdygtige, årlige generalforsamling (WHA),” fortæller Abdul.

“Please remain from using personal pronouns.”

På den måde forsøger de fra organisationens side at skabe et så reelt billede af hverdagen i WHO som muligt. Ud fra deltagernes givne rolle, bidrog alle til en spændende og lærerig uge. Som repræsentant for et land, havde man stemmeret, mens NGO’er i højere grad forsøgte at påvirke beslutningsprocessen uden stemmeret. Ordene ”please refrain from using personal pronouns” hørtes mange gange ugen igennem, og var flere gange årsag til latter, idet man som repræsentant skulle referere til landets holdning og ikke sin egen. Til tider var det en anelse uoverskueligt at holde styr på det hele, men med god hjælp og et smil på læben kørte proceduren efter planen.

Sundhed igennem internationale briller

Selvom en stor del af deltagerne kom fra Danmark og vores nabolande, var der også repræsentanter fra andre dele af verden.

“Vi bringer verden tættere sammen og giver deltagerne et indblik i, hvordan fremtiden forhåbentligt kommer til at blive.”

Brasilien, Indonesien og Indien var blandt andet repræsenteret. ”Vi bringer verden tættere sammen og giver deltagerne et indblik i, hvordan fremtiden forhåbentligt kommer til at blive. Vi kan godt lide, at folk kommer fra mange forskellige studier og lande, fordi det skaber mangfoldighed under konferencen,” pointerer Abdul. Så uanset om du læser medicin, folkesundhedsvidenskab eller noget tredje, så er konferencen for alle interesserede i global sundhed generelt.

“Det er en sjov måde at møde andre på med lignende interesser som én selv.”

Slutteligt opfordrer en af konferencens andre deltagere Felix Wittström, medicinstuderende fra Sverige, andre til at deltage de kommende år.

”Det er en sjov måde at møde andre på med lignende interesser som én selv, man lærer meget om emnet og én selv,” fortæller Felix.

Hvad synes du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.