- Reklame -

Der er sket et stort uheld på den fynske motorvej med adskillige svært tilskadekomne. Du står i traumemodtagelsen på OUH, sveden løber af din pande, pulsen stiger, og dig og dit team gør jer klar til at modtage de mange ofre…

Lyder ovenstående scenarie spændende? Og har du styr på dine algoritmer, eller kunne du trænge til en opfriskning, inden du skal ud i den virkelige verden?

Så skal du tilmelde dig det nyeste skud på stammen fra SATS Odense: ”Fælles Akutmodtagelse Casebaseret Kursus” med det mere mundrette navn ”FACK”. Kurset løb første gang af stablen i april 2018 med stor succes, og det gentages igen i april 2019.

Kurset er opbygget med workshops, hvor der er fokus på ABCDE, ALS, triagering og kommunikation. Herigennem læres egenskaber, som bliver relevante i de efterfølgende simulationer. I simulationerne bliver kursisterne fordelt i vagtlag og roller, hvor de skal administrere modtagelsen og behandlingen af patienter. Dette være sig alt fra mindre forstuvninger til elektrolytforstyrrelser, KOL, sepsis, iskæmisk hjertesygdom og open book frakturer.

Fotos: Jens Knudsen

Ved hjælp af engagerede SATS-medlemmer og læger, dygtige sminkører og dramatiske figuranter, samt alt det tekniske udstyr i SimC, skaber vi en realistisk Fælles Akutmodtagelse, som deltagerne på kurset bemander som læger.

Kurset forløber over det meste af en weekend, og kommer til at indebære ”vagter” både i dagtiden og nattetimerne. Som kursist får man en unik mulighed for at øve sine færdigheder i modtagelsen og behandlingen af de patienter, som man potentielt kommer til at stå overfor, når lægeløftet engang er afgivet, og man står ude i den virkelige verden med kitlen på.

Hvis ikke du er bange for at blive udfordret, og du har lyst til at bruge en weekend på at blive en bedre FAM-læge, skal du holde øje med vores sociale medier for mere info om dette kursus:

Facebook: @sats – studerendes anæstesiologiske & traumatologiske selskab odense
Instagram: @satsodense

Vi glæder os til at se dig til årets kursus!

Hvad synes du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.