- Reklame -

Et hold nye læger har netop afsluttet sidste eksamen på medicinstudiet på SDU, og nu venter en festlig tid, inden lægeløftet bliver aflagt, og livet som læge begynder. Det fejrede de nye læger med en festlig galla, hvor Sund & Hed var med.

Solen stråler højt over Odd Fellow palæet i Odense, og de gallaklædte, glade og lettede medicinstuderende går ad den røde løber. De har netop færdiggjort et 6-års langt medicinstudiet og nu venter livet som læger forude. Smilende og lettelsen er nem at fange, og med festlige indlæg under med fødselsdagssang og et indspark fra medicinerrevyen, er feststemningen skudt i gang. 

Sammenhold er nøgleordet

Rundt i hele lokalet lyser glæden ud af de mange ansigter, og alle møder os med et smil på læben og vil gerne have foreviget denne aften med en masse billeder. Det er derfor ikke uforståeligt, at samtlige af de studerende nævner sammenhold som det første, når de beskriver det bedste ved deres studie. 

”Det bedste ved medicinstudiet har været venskaberne. Vi har generelt et rigtig godt fællesskab på medicinstudiet, vi er jo nogle lidt indspiste typer, vi holder os for os selv ude ved Winsløwparken, har vores egen fredagsbar og holder os lidt væk fra de andre uddannelser på SDU, men vi har et rigtig godt fællesskab,” fortæller en lettet Kit Engedal på vej ind til festlighederne. 

Nu kommer ansvaret

Med lægeløftet er de alle sammen klar over, at nu bliver ansvaret et andet. Det er angstprovokerende, men fedt at være nået hertil, lyder det fra en af deltagerne. 

”Jeg tror bare, at jeg glæder mig til at komme ud og gøre en forskel for nogle mennesker,” udtrykker Jens Jordhøj meget kort og præcist. 

Det er det, hele deres studie har været målrettet imod, og nu er de her endelig. Så oveni den tydelige lettelse og de glade festligheder, så ved de også godt, hvad fremtiden bringer, og hvilken frugt de mange års slid bærer med sig. Det er fedt og en ny tilværelse.

Den uformelle fest

Katrine Thorhauge har været med til at arrangere festen, og er glad for at festen giver de studerende mulighed for at fejre på deres måde, som de selv ønsker det. 

”Den her fest er meget mere uformel, end når Yngre Læger senere holder en fest. Det her er vores fest på vores præmisser. Det er lidt mere en abefest, hvor vi alle kan leve i troen om, at vi er bestået,” griner Katrine.

Det er de færreste, der dumper, så for flertallet er det også realiteten, men Katrine ligger stor vægt på den frihed og mulighed for at fejre med et brag, som festen giver alle de studerende. 

Og festet bliver der på livet løs efter en lækker middag med god vin. Stemningen er høj, og tøjet er smukt. De nye læger er klar til at indtage sundhedsvæsenet efter lægeløftet! 

Hvad synes du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.