- Reklame -

Efteråret, kulden og de mørke timer er ved at være over os igen. Det betyder uldsokker, masser af varme drikke og indendørs hygge. Lige rundt om hjørnet er halloween, og selvom det mest er en amerikansk tradition, har vi efterhånden også taget den til os herhjemme.

Når man siger halloween, tænker de fleste automatisk på græskar. Sund & Hed kommer her med nogle idéer til, hvordan græskarret kan bruges til nogle anderledes ting og selvfølgelig det klassiske græskarhoved med lys i. Så det er bare med at få handlet nogle græskar ind og komme i gang med efterårshyggen.

Halloween pynt

Den klassiske måde er at udhule et græskar og skære et ansigt ud af det, som kan stå med lys i ved døren. Det er super hyggeligt, og der kan eksperimenteres med søde, hyggelige og sure græskar. Kun fantasien sætter grænser.

Et falsk lys kan sagtens bruges, hvis kollegiegangen skal emme lidt af efterår og halloween, uden der er fare for, at hele bygningen går op i flammer.

Man kan peppe græskarret op med evt. farvede lys eller andre sjove ting, som giver et tvist til det klassiske græskarhoved. Nu bor de fleste studerende, nok ikke i et hus med egen hoveddør, men et falsk lys kan sagtens bruges, hvis kollegiegangen skal emme lidt af efterår og halloween, uden der er fare for, at hele bygningen går op i flammer.

Det salte køkken

Når du har lavet dit græskarhoved, så gem indholdet fra græskarret. Det kan bruges til mange forskellige ting i køkkenet og begrænser madspild. Tør f.eks. græskarkernerne og brug dem i brød eller boller. Hvis du rister dem, er de perfekte som tilbehør til supper. Selve græskarret kan bruges til en masse gode varme retter i de kolde vintermåneder. Græskarsuppe er altid en vinder, det er billigt, SU-venligt og kan spises i flere dage. Hvilket er et plus, hvis SU’en hellere vil bruges på nogle øl i fredagsbaren.
Udover den klassiske græskarsuppe så kan man eksperimentere med at bruge det i andet madlavning også. Græskarcreme med gulerødder er smager virkelig godt. Græskarret er først tilberedt i ovnen og så rørt sammen med forskellige krydderier og fløde, der giver retten fylde. Spis det for eksempel sammen med pasta og bacon, det er en klar vinder.

Det søde køkken

Når først aftensmaden er tilberedt og spist, så kan menuen da lige gøres ekstra lækker med en dessert i samme genre. Her kan græskarret nemlig også bruges. Ret populært i Amerika er det at lave den berømte pumpkin pie, som er en dejlig græskartærte. Den er relativ simpel at lave og indeholder masse skønne krydderier, som giver tærten en anderledes smag end bare sukker og bær, som vi er vant til at bruge meget i tærter herhjemme. Der skal både kanel, kardemomme, stjerneanis og meget mere i, som fører smagsløgene igennem en oplevelse og måske vækker en anelse julehygge, som også så småt er på vej igen. Tærten kan forfines med noget lækkert pynt. Det er bare med at eksperimentere, som man har lyst til.
Udover en lækker tærte, så kan græskar bruges i f.eks. marmelade, som kan bruges til forskellige måltider. Marmeladen kan blandes op med appelsin eller æble afhængigt af, hvilken smag man er til og hvor syrlig, man ønsker, at marmeladen bliver.

Det kan bruges til mange forskellige ting i køkkenet og begrænser madspild.

Når marmeladen er færdig, kan den selvfølgelig bruges på morgenbrødet, men den kan også anrettes sammen med noget is, chokoladekage eller andre former dessert, som kunne bruge et tvist af halloween.
Det er bare med at komme i gang med både pynt, mad og dessert. Nyd efterårsferien og tag dig tid til nogle hyggelige og sjove projekter.

Hvad synes du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.