- Reklame -

Studiestarten er i fuld i gang, og det betyder en masse nye ansigter og forvirrede blikke på universitet. Hvor ligger lokalerne? Hvordan er de andre studerende? For andre studerende er det dog ikke den første studiestart. Tobias Nielsen er netop startet på medicin efter at have læst audiologi i to år.

Tobias var et år fra en bachelor i audiologi, da den gamle gymnasiedrøm om at blive læge tog fat i ham igen.

”Jeg ville oprindeligt gerne læse medicin, men da jeg var færdig med gymnasiet, var jeg begyndt at blive skoletræt. Jeg tænkte, om jeg virkelig kunne klare seks år på et af de hårdeste studier. Så derfor valgte jeg audiologi i stedet for, men jeg fandt ret hurtigt ud af, at jeg i fremtiden ikke ville vågne op og tænke, at jeg skulle have gjort noget andet”, fortæller Tobias.

Derfor søgte han i år ind på medicin efter mange overvejelser frem og tilbage, og nu står Tobias foran seks års medicinstudier på SDU.

Fra ét SUND-studie til et andet

Både audiologi og medicin er studier, der hører under det sundhedsvidenskabelige fakultet, og studiestarten har derfor for Tobias lidt lignet hinanden på nogle punkter og været meget forskellige på andre punkter.

”Da jeg startede på universitet for to år siden, var det hele nyt. Jeg kommer fra Bornholm. Så det var en ny start i en storby, på et stort universitet og et nyt studie. Så dér virkede det hele meget overvældende. Ved min nye studiestart var luften taget ud af ballonen, og det var hjemmevant af gå ind på SDU,” smiler Tobias.

Der er en højere faglighed på medicin, og vi bliver kastet ud i det med det samme.

Han kommer til at lege guide en gang imellem for hans nye medstuderende, fordi han har fordelen ved at kunne finde rundt på campus og kende til blackboard. Studiestarten er for ham derfor mindre stressende denne gang.

Lige på og hårdt

Størrelsesforskellen på audiologi og medicin er markant, og Tobias kan i den grad mærke, at han er kommet ind på et stort studie, hvor mange har kæmpet for at komme ind måske igennem flere år.

”Universitetet prioriterer medicin højere end audiologi. På første dag blev der holdt tale af borgmesteren og dekanen fra det sundhedsvidenskabelige fakultet. Det var der ikke noget af på audiologi. Der er en højere faglighed på medicin, og vi bliver kastet ud i det med det samme. Vi er allerede gået i gang med en studiestartsopgave,” fortæller Tobias. Han sidder derfor allerede fordybet i studiestartsopgaven sammen med nogle andre studerende, som hurtigt giver dem et indblik i studiegangen på medicin.

Drømmen om lægelivet

Da Tobias startede på audiologi, var studieordningen lige blevet lavet om, så de skulle have en masse teoretisk viden. Drømmen om at kunne bruge teorien i praksis i mødet patienter blev større og større igennem de teoretiske fag, de havde på audiologi. Derfor valgte Tobias at skifte studie, selvom han også var glad for audiologi.

”Vi lærte en helt masse forskellige diagnoser at kende på audiologi, og hvordan man diagnosticerede dem, men så når vi spurgte, om det var os, der skulle stille diagnoserne, var svaret ofte ‘nej, det skal lægen gøre, I skal bare kende til det,’” beskriver Tobias.

Derfor tog han springet og skiftede studie i håbet om stå en gang i fremtiden og kunne bruge al teorien i praksis. Om det en dag bliver til et speciale som øre-, næse- halslæge, vil Tobias ikke afkræfte, men der er mange specialer, og det kan ændre sig hurtigt gennem studietiden. Men han er klar til en ny start på medicinstudiet.

Hvad synes du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.