- Reklame -

Thomas BrixOverlæge, ph.d. Thomas H. Brix ved Endokrinologisk Afdeling, Odense Universitetshospital, er udnævnt til forskningslektor ved Klinisk Institut, Syddansk Universitet med specificeret tid til forskning indenfor skjoldbruskkirtlens sygdomme.

Thomas H. Brix vil i sin forskning fokusere på at belyse arten og omfanget af senfølger af tidligere sygdom i skjoldbruskkirtlen og den herunder hørende øjensygdom, thyreoidea-associeret oftalmopati (TAO).

Han vil gennem sin ansættelse undersøge om disse tilstande medfører øget sygelighed. Thomas H. Brix vil desuden undersøge om de har indflydelse på patientens sociale forhold, såsom uddannelsesniveau, tilknytning til arbejdsmarkedet, brug af sundhedsydelser eller andre sociale forhold. Et særligt fokusområde vil være at udbygge den fælles endokrinologisk-oftalmologiske (stofskifte og øjensygdomme) klinik til diagnostik og behandling af den invaliderende øjensygdom TAO. Det overordnede formål med hans udviklingsarbejde er at danne grobund for nye behandlingsmuligheder og på længere sigt rehabilitering af disse store patientgrupper.

1 KOMMENTAR

Hvad synes du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.