- Reklame -

Chaiselongen

 

Så er sommeren overstået, og det betyder nye studerende på psykologi. Vi er glade for at byde jer velkommen og ser frem til at lære jer lidt bedre at kende. Vi håber, at I har haft nogle gode introdage, og at I er klar til at gå i gang med studierne.

Vi ved, at det kan være hårdt at skulle starte på noget nyt – både fagligt og socialt, og derfor skal I vide, at I altid er velkomne til en snak med os om løst og fast.

I grupperne på Facebook bliver der ofte foreslået spontane, sociale happenings. Det kan være en god idé at prioritere disse, da et stærkt socialt netværk på studiet er et godt fundament.

Og velkommen tilbage til 2010 og 2011
Årgang 2011 starter på B05, som ligner de øvrige moduler – bortset fra et nyt fagligt indhold selvfølgelig.

Men for årgang 2010 sker der nye sager. I er jo blevet fordelt på en række non-psykologiske valgfag, og vil derfor det kommende semester bruge halvdelen af tiden på et andet institut. På nogle af holdene er I mange, på andre er I få, hvilket giver mulighed for nye oplevelser og indtryk og forhåbentlig bidrage til jeres kommende fagligheder som psykologer.

Facebook
Som nogle af jer nok har opdaget, så har vi generet jer med venneanmodninger hen over sommeren. Vi er rigtig glade for at kunne inddrage Facebook i vores vejledningstilbud, og vi håber, at I vil benytte jer af de muligheder, det giver. Det er vigtigt at pointere, at det ikke er en erstatning af vores andre tilbud, men blot et supplement.

Udpluk fra Facebook

De Faglige Vejledere
Vidste du, at det kun er knap 50 procent, der evaluerer modulerne?
Og at modulbestyrerene ikke ved, om de sidste 50 procent derfor skal tolkes som tilfredshed, utilfredshed eller noget helt tredje?
Et modul skal evalueres de første to gange, det bliver udbudt – og herefter indgår det i et løbende rul, hvor der hvert år bliver udtrukket nogle moduler til evaluering.
For årgang 2011 er det dermed sidste gang, der er mulighed for med sikkerhed at have indflydelse på, hvordan modulet tilrettelægges for de kommende årgange.
Årgang 2010’s evaluering af B01 og B02 førte til omfattende ændringer til stor gavn for 2011.
Hermed en fælles opfordring til både årgang 2010 og 2011 om at huske at evaluere modulerne. Det har betydning.

HP Har i modtaget evalueringer for Socialpsykologi? For det har os tilvalgsstuderende ikke.

De Faglige Vejledere Jeg sender fluks en mails til Helle Gad… Godt, du sagde det! 🙂

HP Selv tak.. 🙂

HP Og mens vi er ved det, så har vi heller ikke fået evalueringer til Pædagogisk Psykologi.

FO Jeg har problemer med at afslutte, når jeg er færdig med at evaluere – jeg kan kun lukke skemaet ned, ikke sende/aflevere det…

De Faglige Vejledere Det giver jeg lige besked om også… 🙂

Som studerende på universitet er det dit eget ansvar at opsøge relevante informationer via universitets hjemmeside og BlackBoard.

Men vi ved godt, at det kan være en uoverskuelig jungle, og derfor vil vi gerne hjælpe jer ved at poste det, vi vurderer, der er interessant for jer nu og her.

Vi opfordrer jer til at bruge vores væg til at stille spørgsmål, der også kan have interesse for andre.

Studentermail
Når vi nu taler om ansvar, vil vi gerne huske jer på, at jeres studentermail er jeres kommunikationskanal til universitet. Hvis universitet vil i kontakt med jer, er det via denne, ligesom I også skal bruge den til at kontakte os. Dette skyldes IT-retningslinjer, fordi universitet kun kan garantere beskyttelse af dine personlige oplysninger indenfor systemet – og derfor bruger vi også denne mail til at bekræfte din identitet.

Hvis du ved med dig selv, at du ikke får tjekket den, kan det være en god idé at få den til at videresende til en mail, du tjekker.

Studiepraktik
Vi er så småt gået i gang med at planlægge årets studiepraktik, der vanen tro ligger i uge 43.

Studiepraktik er et landsdækkende tilbud, hvor interesserede kan få lejlighed til at snuse til psykologistudiet.

Vi ved fra seneste år, at deltagerne er rigtig glade for at hilse på nuværende psykologistuderende, og vi håber derfor, at nogle af jer måske har lyst til at dukke op et par timer?

I så fald skal I endelig ikke holde jer tilbage, men endelig kontakte os.

Tegn nyt logo til Chaiselongen
De faglige vejledere på psykologi bringer fremover klummen »Chaiselongen« i Sund & Hed.

Vi mangler dog et logo, som du som læser kan være med til at skabe. Vi leder efter noget, der afspejler selvironi i forhold til de klicheer, der er omkring psykologi – ligesom »Chaiselongen«  er et ordspil over det klassiske billede med Freud og hans divan. Har du et bud på et logo eller en tegning til den nye psykologi-klumme, så send det til: sundoghed@sundoghed.dk

Bliver dit bud valgt, kvitterer vi med et gavekort på 500 kroner til Studenterboghandlen på Campus.

Vi skal have dit bud senest den 15. september 2012 kl. 12.

Sophie Lykkegaard Ravn  og Tina Hansen
Faglige vejledere, psykologi

Mail: fvlpsy@health.sdu.dk
Tlf.:  6550 2748
Træffetider findes på BB og FB.

Hvad synes du?

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.