- Reklame -

Nyt år – nye lokaler, nye roller, nye muligheder

Chaiselongen - De Faglige Vejledere på Psykologi

Som overskriften antyder, sker der mange nye ting på Psykologi i øjeblikket, og de står hver især i kø for at rende med pladsen som den vigtigste nyhed, men da det er umuligt at vælge, kommer de her i randomiseret rækkefølge.

Udpluk fra facebook

De Faglige Vejledere
Vil du gerne være sikker på, at du altid får besked, når De Faglige Vejledere slår noget op eller besvarer spørgsmål?
Så gennemgå dine notifikationsindstillinger – eller tilføj os til dine “nære venner”. Vi er nemlig altid gode at have lige ved hånden. 😉


BKK Rigtig god og nyttig artikel (red.: i sidste nr. af Sund&Hed) men jeg tænker på, hvis man vil prøve at gå uden for anbefalet pensum og finde alternativt stof med samme udbytte. Hvordan finder man ud af, om det sækker de samme områder og om det er lige så godt indhold? For de fleste af de bøger købes jo på nettet…

De Faglige Vejledere Rigtig relevant spørgsmål, B, men desværre uden noget konkret svar.
Det er muligt at gå i Studenterboghandlen og bladre lidt i pensum-bøgerne, men uanset hvad, så anbefaler jeg, at du anskaffer dig det anbefalede pensum, for du ved jo ikke, om det er en god eller dårlig skammel for dig, før du har prøvet den.
Ellers kan du altid spørge forelæserne, om de har nogle anbefalinger. Ofte bliver der sat engelske lærebøger på, fordi man sigter mod, at 80% af litteraturen er international – og så er de ofte også mere up to date i forhold til forskning, men det er ikke ensbetydende med, at forelæserne ikke kender til andre udmærket eller bedre lærerbøger.
I andre situationer er det tilfældigheder, der råder. Man hører om en bog fra en medstuderende, familiemedlem eller andet, som viser sig at være guld værd. Jeg (Tina) er en af dem, som selv går meget udenfor pensum – du skal altid være velkommen til at kontakte os for inspiration, men jeg kan dog ikke love, at jeg kan levere hver gang (eller at min skammel fungerer for dig).


De Faglige Vejledere Hej K… Øv, hvor trist – rigtig god bedring med hende.
Såfremt hun består sine rapporter, skal de ikke skrives om, så er denne delprøve bestået og afsluttet. Det er bare faget som helhed, der først er bestået og afsluttet, når den anden delprøve også er bestået.
Som ekstrainfo kan jeg fortælle, at modulbestyreren kan lave prøveformen om til sygeeksamen. Din veninde skal derfor højst sandsynligt forberede sig på essayspørgsmål, men kravene og sværhedsgraden bliver den samme. …

Ny studieleder
Ved studienævnsmødet d. 22. januar 2013, blev det besluttet at indstille overfor dekanen på Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, at cand.psych. Tine Nielsen, tidligere vice-studieleder, bliver Psykologis nye studieleder. Det betyder, at Psykologi endelig får en studieleder fra »egne rækker«, dvs. en psykolog.

I den forbindelse vil vi gerne takke tidligere studieleder Mogens Hørder, for det fantastisk store arbejde han har gjort for at udvikle psykologiuddannelsen på Syddansk Universitet. Det har til tider kostet blod, sved og tårer, men vi er også stolte af det produkt, der indtil videre er kommet ud af indsatsen. Tak, Mogens!

Mogens fortsætter dog som vice-studieleder, så Tine kan støtte sig op af en gammel rotte i faget (undskyld Mogens), og så der fortsat er mest mulig ro og stabilitet omkring uddannelsen, så arbejdet med opbygningen af kandidatuddannelsen kan forsætte.

Ny næstformand i Studienævnet
På samme studienævnsmøde blev det endvidere besluttet, at Irene Lipinski Andrä bliver ny næstformand. Tillykke med det, Irene – og som tidligere nævnt, tillykke også til Julie Demosa Frederiksen, der fortsætter som studenterrepræsentant og til Manja Schrøder Nielsen, der sammen med Irene er nyvalgt studenterrepræsentant.

Nye muligheder for udlandsophold
På studienævnsmødet i december blev der truffet en principiel afgørelse af stor betydning, idet det blev besluttet at give forhåndsmerit til en studerende, der gerne ville studere et modul i udlandet. Dette er siden fulgt op med flere andre godkendelser af forhåndsmerit.

Dermed ser det nu ud til, at det ikke længere kan betegnes som en umulighed at komme til udlandet og studere på bacheloren. Dette kan fx lade sig gøre ved at læse B10 (non-psykologisk valgfag) i udlandet og samtidig selvstudere B09, der afsluttes med eksamen i januar.

Overvejer du at studere i udlandet, så kom forbi os til en snak, eller kig på BlackBoard, hvor vi har samlet de vigtigste informationer om udlandsophold.

Nyt kontor til De Faglige Vejledere
Vi holder flyttedag igen, da vi har fået et nyt kontor, som ligger ud til mellemgangen i pavillonen. Vi håber at få nogle bløde sofaer under trappen, så det kan blive en behagelig ventetid, hvis vi er optaget, når du kommer.

Der er dog lidt logistiske problemer, idet det ikke er tilladt at have glas i døren – og da døren i videst muligt omfang skal holdes lukket. Det forsøger vi at finde en løsning på, så du kan føle dig velkommen, hvis du kommer forbi. Vi har i hvert fald ikke lyst til at møde dig med en lukket dør, i overført betydning.

”Ny” Faglig Vejleder
Anja er vendt tilbage efter barsel og skal nok lige bruge de første par uger til at komme ind i tingene igen.

Det betyder også, at vi siger farvel til Sophie, som har vikarieret for Anja, mens hun har været væk.

Her vil vi gerne benytte lejligheden til at takke Sophie for samarbejdet, de gode idéer og den energi og engagement, hun har lagt i jobbet. Det har været en fornøjelse, og der sidder mange nuværende og kommende studerende derude, som har fået noget værdifuldt med sig i din vejledning. Vi ønsker dig alt mulig held og lykke i det nye job.

Og til Anja – velkommen tilbage, vi har savnet dig…

Anja Scheel Kaltoft
og Tina Hansen

Mail: fvlpsy@health.sdu.dk
Tlf.:  6550 2748

Træffetider findes på BB og Facebook.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.