- Reklame -

Denne måneds studerende er Linda Holm Sandholdt. Hun er netop blevet læge med årgangens højeste gennemsnit på 11,3.

Hvad tænkte du, da det dekanen offentliggjorde, at du havde det højeste gennemsnit?
Jeg blev selvfølgelig rigtig glad. Jeg vidste godt, at mit gennemsnit lå i den høje ende, men jeg var også klar over, at jeg havde meget dygtige medstuderende, så jeg blev bestemt overrasket.

Jeg var faktisk blevet ringet op på forhånd, så jeg vidste det godt på selve dagen, men jeg havde holdt det skjult for min familie, så de blev meget overrasket.

Mange studerende vil gerne vide, hvad din strategi har været?
Det har aldrig været min målsætning at få det højeste gennemsnit, men jeg er flittig og nok også perfektionistisk, og jeg er ikke tilfreds, før jeg selv kan stå indenfor min egen viden. Jeg har dog ikke læst ti timer på læsesalen – jeg har en datter på 2,5 år, og jeg tror, at når man bliver mor, så lærer man at bruge sin tid konstruktivt og omhyggeligt.

Jeg har igennem mit arbejdet som faglig tutor og været faglig mentor været på kurser i, hvordan man lærer bedst, og det har nok gjort mig meget bevidst om, hvordan jeg selv lærer bedst.

Hvor meget læste du om ugen?
Det svingede meget. På 12 semester eksempelvis så har man nogle emner, som man er meget gode til og andre, hvor man er fuldstændig lost. Jeg prioriterede at tage hjem klokken halv tre for at hente min datter og så læste jeg måske lidt om aftenen. Da vi nærmede os eksamen læste jeg dog nærmere 50 timer om ugen.

Jeg har hele tiden haft stort fokus på at læse koncentreret og intensivt, men derefter også give hjernen ”hvile” samt prioriteret en god nattesøvn. Hjernen har en begrænsning.

Hvad er dine fremtidsplaner?
Jeg starter i KBU (klinisk basis uddannelse) på fælles akutmodtagelse i Odense og derefter i en almen praksis i Otterup. Jeg er ikke fuldstændig afklaret med, hvad jeg derefter vil, men mest sandsynligt almen praksis, men jeg er åben på alt.

Råd til andre studerende
Jeg tror, at det er vigtigt, at man tidligt i studiet finder ens læringsmetode. Det er vigtigt, at man ikke bare gøre, som alle andre, hvis man kan mærke, at det ikke er rigtigt for en selv, eksempelvis skal man ikke være i en læsegruppe, hvis den ikke virker for en. Jeg startede selv i en læsegruppe på 12. semester, men jeg fandt ud af, at det ikke fungerede, og så læste jeg alene.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.