- Reklame -

Allerede første aften trækker det op til drama; Nadja ”klæber” op ad Kasper (Ulvens lillebror) og Laura (Kaspers partner) bliver som forventet ked af det fordi hun frygter at miste sin partner og ende på Solo i stedet for Nadja!
Du tænker; ”Hvad i alverden snakker hun om?!?!!”

Lily Sarkisian

Lily Sarkisian
Stud.med

Det er (selvfølgelig) Paradise! Jep, det er blevet Paradise Hotel-sæson igen og hver aften fra kl.22. kører de værste branderter, vildeste scoringer og andre intime scener over skærmen – til skue for de mange tusinde danskere, der flittigt følger med inklusivt deltagernes egne familiemedlemmer, venner og kærester.

Udover deltagernes tøjstil, er der ikke megen forandring at se i hverken sprog eller opførsel i forhold til den første sæson, der gik i luften tilbage i 2005. For mange af deltagerne slutter ”reality-livet” ikke når de vender hjem til kolde Danmark i december-måned. Tværtimod starter en længere periode med bartendergigs på de forskellige danske diskoteker, vilde byture og andre arrangementer med resten af holdet fra den pågældende Paradise-årgang. Selvfølgelig starter også den typiske kæderække af skandalehistorier, der omhandler både narkotika- og alkoholmisbrug, uventede graviditeter, offentlige skænderier med kærester/veninder og selvfølgelig også offentliggørelse af forhold til tidligere Paradise-deltagere samt andre realitystjerner. Anybody that’s somebody has slept with everybody, to keep it short!

Jeg elsker at følge med i det! Det bliver indarbejdet i min faste dagligdagsrutine i ”PH”-sæsonen og jeg glæder mig faktisk til at se det! Min ikke-så-hemmelige besættelse. Selv da diverse andre realityshows blev annonceret på TV3, sad jeg trofast foran skærmen og så det også. Både ”For Lækker til Love/København”, ”Singleliv”, ”De Unge Mødre” og senest også ”Selvoptaget”!, og for første gang nogensinde, sad jeg lamslået efter at have brugt ca. 25 min på det første afsnit af ”Selvoptaget”!

Kort sagt er ”selvoptaget” et realityshow, der omhandler hverdagen hos gamle Paradise- og Fristet-deltagere og deres evige kamp for at blive set og hørt af alt og alle. Det er da også komisk at se, hvordan de skaber sig på tv for at vedligeholde deres rygte som Københavns vildeste partypige/dreng, men jeg sad med en grim smag i munden efter, at det var gået op for mig, hvordan de lever på de seertal, vi tillader at give dem ved at kigge med hver gang, de opfører sig åndssvagt i et eller andet show. At vi alle sammen nok er skyld i, at de i deres evige jagt på berømmelse og anerkendelse ender i et decideret misbrug.
En besættelse, der i værste tilfælde kan ende med at koste dem livet!

Som Nicolai Schwarts, der er gammel ”Paradiso”, så smukt udtrykker det i det andet afsnit af ”Selvoptaget”; ”Jeg aner ikke engang hvorfor jeg er så selvoptaget eller opmærksomhedssøgende.. Jeg ved jo godt, at vi (Paradise-deltagerne) ikke ejer noget talent. Vi kan ikke synge, danse eller være sjove. Vi har ikke noget at være kendt for, men vi vil bare være kendte!”

Det er egentlig meget beskrivende for de fleste realitystjerner og programmet viser da også alt andet end det glamourøse billede, som uvidende unge mennesker forestiller sig. De ”stakkels” kendte har nemlig svært ved at blive taget alvorligt til jobsamtaler og på deres uddannelsesinstitutioner og må derfor leve på de nu sparsomme bartender- og diskotek-gigs, der efter sigende kun giver 20% af det, de plejede at tjene. Nogen af dem er sågar ”nødt til” at bo hos deres forældre for at kunne leve.

Programmet har dog også høstet meget andet end ros for sit måske forvrængede billede af realitystjerner; gamle Paradise-deltagere har brokket sig at de, der deltager i programmet, stadigvæk nægter at forlade deres usunde drøm om at blive kendte og de er med til at portrættere alle realitystjerner som værende medieliderlige, umodne væsener.

Det er nok ikke meget forkert, at de medvirkende i ”Selvoptaget” i dén grad er en anelse forstyrret og de fleste af dem højst sandsynligt aldrig ville ”gide” at bruge nogle år på en uddannelse for så at leve ”forstadsdrømmen” med mand, børn og hus. Lige præcis denne besættelse efter kendislivet og deres glubske appetit efter at se deres billede i Se&Hør, ender nok ud i et ”realityshow-syndrom”!

Jeg glæder mig nu alligevel til at se Paradise i aften. Selvom jeg synes at Nikita er en so.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.