- Reklame -

Øget deltagelse ved Sundhedsvidenskabelige Studenterforskeres (SSF) årlige Forskercup, resulterede i spændende diskussioner imellem deltager, ekspertpanel og publikum.

På en mørk og kold novemberaften tændtes der et akademisk lys i auditoriet i WP 25. SSF afholdte for tredje gang Forskercup, og skal man vurdere på fremmødet, er det blevet en populær begivenhed blandt de studerende. Ført an af konferencier Bård Gundersen, som også er instruktør ved Medicin & Biomek revyen, gik 11 studenterforskere tå-til-tå i en kamp om at vinde dommernes og publikums stemmer. Der var fokus på formidling og indhold, da deltagerne i deres 3-minutters oplæg skulle præsentere deres forskningsprojekter for det næsten fyldte auditorium. Vi hørte om alt fra PET-skanningers kliniske værdi ved bakteriæmisk fokusjagt, til mænd der oplevede frygtelige følger af selvindsprøjtninger i et vigtigt maskulint organ. Vi spurgte SSF hvorfor det er vigtigt at afholde forskercuppen: ”Det er for at give studerende muligheden for at præsentere og forsvare deres forskning” fortæller formand Kristian stærk.
Den halvårlige konkurrence, med en præmie på 5.000kr for dommerprisen, er dog kun for studerende på medicin: ”I år er det kun medicinere, både prægraduat- og specialestuderende. I fjor var det muligt for alle på SUND at deltage, men vi ser det nu som en form for erstatning for manglen af forsvar på studiet.”, forklarede formanden.

Dekan Ole Skøtt var inviteret til at overrække præmierne som æresgæst: ”Jeg synes arrangementet er fuldstændig fantastisk og overskudsagtigt,” erklærede han og fortsætter ”Det er med til at lægge grunden for den fremtidige udvikling af lægefaget ved at sætte fokus på ny forskning.”

Vi spurgte en af dommerne, Professor Schaffalitzky de Muckadell, hvad han mente om oplevelsen: ”Det var sjovt at være dommer. Jeg synes, de fleste var gode fremlæggere.”, konstaterede medforfatteren af Medicinsk Kompendium. ”De var godt i stand til at komme over scenekanten og udviste stor entusiasme.” Professoren savnede dog flere kontrollerede undersøgelser der kunne øge validiteten af forskningen.

Aftenens vinder af dommerprisen blev efter votering fundet. Sara Kristin Finnbogadóttir blev kåret som vinder og fik overrakt præmien af dekanen til stor applaus. Hun havde fortalt om sit forskningsprojekt, der omhandlede børn født af mødre med polycystisk ovariesyndrom. Vi spurgte hende, hvorfor hun deltog ”Jeg ville gerne øve mig i at præsentere min forskning. Man kan ikke bare forske uden at formidle ens fund.” Sara var glad for at have vundet: ”Det er rart, at der er nogen, der sætter pris på det, man laver.”

Vinderen fra foråret, Eivind Antonsen Segtnan, var også til stede blandt publikum.
”Det er superflot. Niveauet er rigtig godt, og det er et godt initiativ fra SSF. Det er vigtigt at give studenterforskere en arena, og konkurrence er jo sundt. Formidling er vigtigt, ellers kommer man ikke ud med sin forskning.”

Forskercuppen er et arrangement, der både er fagligt stimulerende og underholdende. Her fra redaktionen håber vi, at denne spændende tradition holder ved lang tid endnu.

Af: Kiya Mirshargi

Kiya Mirsharghi

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.