Home Arkiv Cand.swimmingpool – At studere under parasol

Cand.swimmingpool – At studere under parasol

0
Cand.swimmingpool – At studere under parasol

Når Novemberregnen slår mod ruden og modvinden pifter iskold luft i kinderne på morgencykelturen, er det nok de færreste som ikke drømmer sig væk til varmere himmelstrøg.

I hvert fald var det ikke det danske klima, og den sjaskvåde vinter som fik Anna til at overveje at blive hjemme, da hendes daværende kæreste blev tilbudt drømmejobbet i Singapore.

Selv studerede hun til jordemoder på UCSyd, men søgte et halvt års orlov for at tage med ham. Dog følte hun ikke, at hun kunne slippe studierne helt, og besluttede derfor at supplere sin viden. Hun valgte en netbaseret uddannelse som kostvejleder/slankekonsulent. Bl.a. fordi hun ikke ville gå i stå læringsmæssigt, men også fordi hun så det som et relevant supplement, til det job hun skulle bestride, når jordemoderuddannelsen var færdiggjort.

Det kunne kombineres med min egen personlige interesse for sundhed, men kunne også kobles direkte til min uddannelse. Jeg kunne bruge det i relation til overvægtige gravide og en BMI-konsultation”. Anna så tiden i Singapore som en mulighed for fordybelse, men havde brug for fleksibilitet da hun gerne ville opleve kulturen, og al det østen har at byde på: ”det, at den (uddannelsen, red.) var netbaseret, fungerede godt. Men det kræver selvdisciplin. Jeg var jo nødt til at prioritere at læse frem for at ligge ved poolen eller tage på oplevelse. I hvert fald ind i mellem. Når du ikke er forpligtiget til fysisk undervisning, skal du finde anden motivation; for mig var det interessen, lysten til læring og at jeg selv havde betalt for kurset. Det handler meget om egen motivation – på godt og ondt”.

I dag læser Anna en kandidat i teknologisk antropologi og bruger derfor ikke kurset direkte. Men hun er glad for den oplevelse hun fik.

Af: Katrine Nelausen, Redaktør

0 0 votes
Article Rating

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments