- Reklame -

Det er spild af tid…
Det er typen, der søndag morgen uploader et billede af deres anatomibog, der går mig på. Bagved kan man se en halv kringle og en kop kaffe, som efterhånden er blevet kold af at vente på, du har hashtagget opslaget #StudMed #MedLife #MedSchool #JegErSåVigtigJegLæserOmSøndagen.
Medicin er en af de mest søgte uddannelser i landet – og jeg fatter det ikke. Dårlige arbejdsforhold, middelmådige lønninger og aldrigfærdig er, hvad faget i dag har at byde på. Medierne gør, hvad de kan for at fortælle jer, hvor mange penge, I kommer til at tjene. Og som små rotter for en fløjte, stiller I ind på række – for I vil også være med. Men sandheden er jo, at det er en løgn. Sandheden er, at vi uddanner alt for mange læger. Man snakker om lægemangel – løgn igen – der er speciallæge mangel. Og ved du, hvordan man bliver speciallæge, og hvor lang tid det tager? Vi har ikke kapacitet til at uddanne alle de speciallæger, så derfor må I kæmpe med hinanden om de hoveduddannelser, der er. Men heldigvis er der en løsning. Hvis ikke I er villige til at flytte langt efter dem, så kan I bare skrive en ph.d. Når I så er en flok ansøgere til samme stilling, kan I stå på række og præsentere gevær, mens overlægen går forbi og bestemt kigger på jeres brystmærker, for at se hvem af jer, der har spildt flest år på at pudse CV’et.
Men på den positive side opnår du fra dag ét på medicinstudiet rettighederne til #StudMed og til at høste den oppustede anerkendelse, der stadigvæk er tilbage i samfundet – for det at være læge, det er jo et kald.

Velkommen til slagtebænk Danske Regioner.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.