- Reklame -

Ny regering, samme sang. Børnefamilierne er forkælede og kan bare droppe triatlon og speltboller, så bliver der masser af tid og overskud til at have både børn og fuldtidsarbejde.

Med debattører som Anne Sophia Hermansen og diverse ministre i spidsen for råbekoret, får vi af vide, at vi skal droppe deltiden og gå noget mere på arbejde.

Gider I godt stikke piben ind? Det er alt for nemt at pege fingre, når man selv bor i whiskybæltet og dyrker det fede freelanceliv.

Virkeligheden er, at vi er rigtig mange småbørnsforældre som ikke løber maraton eller bager klidboller. Staying alive is my cardio, og mit barns kost består af 80% rugbrød og havregryn. Jeg har ikke avlet bare for at placere barnet i en røvsyg vuggestue med 85 andre børn, 8-9 timer dagligt, 5 dage i ugen. Der er nemlig 86 blebørn i præmieavlets institution, og eftersom Manu Sareen & co. ikke tør indføre minimumsnormeringer, er der langt fra hænderne nok. Det handler om overlevelse og brandslukning i sådan en institution! Jeg vil faktisk gerne bruge tid med mit barn og gøre hende til en god, ordentlig og samvittighedsfuld samfundsborger, som kan tænke selv.

Men det betyder ikke, at jeg ikke vil arbejde. Jeg vil gerne arbejde – at gå på arbejde er min pause fra bunker af vasketøj, støvsugning, gymnastik, gummistøvler, supermarkedskøer i ulvetimen, madlavning, madpakkesmøring og Bamse&Kylling på iPaden.

Anne Sophias gode råd er at sove mindre og løbe lidt stærkere. Pt. sover jeg ikke engang 5 timer sammenhængene om natten fordi der foruden studie, job og barn er eksamen forude. Og nogle nætter sover jeg slet ikke, fordi jeg har nattevagter. Og jeg kan ved gud ikke løbe stærkere, ikke uden at mit barn betaler prisen.

Der er alt for meget fokus på, at vi bare skal knokle os selv midt over på arbejdsmarkedet. Betale vores topskat med glæde og se frem til et liv i sus og dus på plejehjemmet, når arbejdsmarkedet allernådigst lader os slippe i en alder af 72. Hvis vi da ikke er faldet om med hjertestop inden da.

Hvad med om vi anerkendte, det kæmpestore stykke arbejde det er, at bringe gode, sunde, kærlige unger til verden. Børn som ikke mobber, bider eller slår, fordi de søger opmærksomhed.

Børn er kun børn én gang, og før vi får set os om, er de store, smækker med døren og flytter i delelejlighed med en stodder ved navn Pelle. Til den tid er jeg ret sikker på, jeg gerne vil arbejde fuld tid. Jeg kender godt alle modargumenterne om, at vores forældre og bedsteforældre arbejdede langt flere timer end os. Men var det godt? Fik de ikke netop ændret vilkårene, fordi det ikke hang sammen?

Børnefamilier har det godt i Danmark, og der er gode muligheder for eks. barsel. Men lad vær’ med at tro vi vælter os i tid og børnepenge. Vi knokler! Og vi gør det med glæde, for vi gør det for vores børn. Men hvis I vil have, at alle os ressourcestærke skal få nogle flere børn, så må I holde op med at ånde os i nakken. Og i stedet bakke op om de par år vi vælger at være på deltid.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.