- Reklame -

Hoooooooold da nu helt op. Så sad vi her, med vores topskat og rene drikkevand, og græd snot ned i cappuccinoen, over hvor hårdt det er at vælge. Vi brokker os kun som mennesker, når vi har et valg. Og ja, vi må vælge. Hver dag. Vil du være tynd, eller vil du spise? Vil du være på deltid, eller vil du være chef i By&Kultur Forvaltningen? Vil du bruge din fredag aften på sofaen eller på dansegulvet? Det er en luksus, at vi har alle de valg, et gode som mange torturerede og misbrugte børn ude i verden gerne ville have. Og nej, dette er ikke en dundertale, hvor jeg til sidst opfordrer alle til at sende madpakker og fleecetæpper til Afrika. Men en nødraket, skudt afsted, fordi vi har gjort vores muligheder for at vælge, til en undskyldning for ikke at tage stilling. Og hvad så om du skal læse speciale i Sønderborg? Folk lever også lykkeligt i Sønderjylland, og toget går helt til Hovedbanen. Og om ungerne er der, når du læser til eksamen, eller om du skal skilles eller bliver arbejdsløs er lige fedt. Så hvis du gerne vil have børn, kan du ligeså godt få dem nu, og ikke når du er så gammel at du skal i fertilitetsbehandling. Ingen tvivl om at nogle valg er sværere end andre, og kan føles som en tonstung soldateroppakning af bekymringer og for/imod lister.

Jeg har fået tre rigtig gode råd her i livet;

  1. Hvis du er i tvivl er det ikke rigtigt
  2. Lad vær’ med at sove i dagtimerne selvom baby gør det (det føles som tortur når du bliver vækket af skrig i alarmen efter 25 minutter!)
  3. Lykken ligger i en lige linje foran dig. I stedet for at zigzagge ubeslutsomt henover linjen, så følg den. Også selvom du ikke kan se, hvor den ender.

Det er en luksus at have valg. Et gode som vi skal værne om, kæmpe for og værdsætte. I stedet for at klynke over hvor hårdt det er.

Katrine Nelausen, Sundhedsvidenskablige kandidat 2. semester

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.