
Månedens studerende blev Søren Anthony fra Idræt og Sundhed
Sagt om Søren:
Jeg vil gerne indstille Søren Anthony for sin indsats til Institutdysten 2016, hvor han har været blandt arrangørerne af dagen.
Institutdysten har nydt godt af Sørens ekspertise fra tidligere festivaller, og området Søren var ansvarlig for, tog i år nye højder. Det var uden tvivl den bedst afviklede institutdyst, hvor de studerende virkelig havde mulighed for at møde hinanden under afslappede forhold. Jeg ved, at de frivillige, der har arbejdet for Søren under afviklingen af Institutdysten har været glade for hans anerkendende ledelse, hvilket har gjort, at mange har lagt mange timer i Institutdysten.
At planlægge Institutdysten er et enormt stort stykke arbejde. Jeg mener derfor, at han fortjener en kæmpe ros for at kunne overskue det ved siden af sit studie og studiejobs.
Hvad tænker du, når du hører sådan en udtalelse?
Sikke nogle fine ord. Jeg er ret taknemlig over, at en person har valgt at nominere mig som ”Månedens Studerende”. Det havde jeg slet ikke set komme.
Jeg synes, at det er ret fantastisk, at der er nogle, som ser folkene bag disse events og gerne vil anerkende dem for deres arbejde. Vi gør det, fordi vi synes, at det er sjovt at være med til at skabe et sammenhold imellem de studerende på tværs af studierne.
Hvorfor valgte du at være med til at arrangere Institutdysten 2016?
Jeg deltog i Institutdysten sidste år. Jeg gik rundt i blandt deltagerne og så mange muligheder for at gøre arrangementet til et større event. Jeg opdagede, hvor meget potentiale Institutdysten har i forhold til markedsføring af SDU. Jeg synes, at det er vigtigt med begivenheder, som ikke kun er centreret omkring fest. Her er Institutdysten et eksempel på et event, der har sporten i fokus. Vi ser tit, at sporten er god til at få folk til at snakke sammen på kryds og tværs af studierne, og da vi på SDU er helt unikke, fordi vi har det hele samlet på ét Campus, synes jeg netop, at Institutdysten er vigtigt for at kunne styrke sammenholdet og tværfagligheden på de forskellige studier.
Det er vigtigt for mig, at nye studerende ikke kun forbinder SDU med eksaminer og læsning til langt ud på natten. De studerende skal også komme derfra med gode minder, som de gerne vil fortælle om til venner og bekendte. Således at de nye studerende ikke kun forbinder SDU med dårligt placerede toiletter, men vælger SDU, fordi vi har noget unikt i form af både Institutdysten og semesterstartfesten.
Hvordan har du haft overskuddet til det?
Planlægning, planlægning og atter planlægning. Jeg er arrangør af Semesterstartsfesten og Institutdysten. For at finde overskud til de to begivenheder, er planlægning en forudsætning.
Det har til tider været stressende især ugen op til og dagene efter. Men heldigvis har det ikke ligget oven i nogen eksaminer. Ellers anvender jeg de redskaber som jeg har lært på studiet, herunder projektstyringsværktøjer.
Hvordan er du blevet en god leder og arrangør?
Min erfaring og viden gør, at jeg som leder hurtigt og præcist kan formulere det, jeg gerne vil. Jeg giver mig tid til at lytte til alle og hører gerne på deres inputs, især hvis de mener, de kan optimere processen, eller synes noget er smartere. Når vi starter på f.eks. Institutdysten er jeg den, der møder først ind og forbereder mig til de frivillige kommer. Jeg er manden som altid går først og smiler. Når folk er allermest pressede får de et kram eller et high-five med på vejen. Det, som jeg har lagt mest mærke til er, at folk gerne vil anerkendes før, under og efter begivenheden. Derfor gør jeg meget ud af at rose de frivillige. Uden de frivillige var arrangementer som Institutdysten og Semesterstartsfesten ikke mulige.
Det, der gør mig god som arrangør er, at jeg brænder utrolig meget for netop disse former for arrangementer, da jeg i fremtiden gerne vil arrangere events.
Har du et råd til dine medstuderende?
Ja. Efter nogle år på universitet har jeg fundet ud af vigtigheden i at lave frivilligt arbejde under uddannelsen. Det giver langt mere på CV’et og rygraden at lave frivilligt arbejde end at sidde bag kassen i et supermarked. De virksomheder, jeg har taget kontakt til, har lagt meget vægt på det arbejde jeg lavet og især den erfaring med mennesker, som jeg har kunnet opnå ret tidligt, fordi jeg igennem hele min studietid har arbejdet med frivillige. Mit bedste råd til mine med studerende er at finde noget de brænder for og at bruge det som et springbræt videre til virksomhederne.