- Reklame -

Åh, hvor var det dog vidunderligt!

Back to school

De hvide tanktops med arme, der bulede alle de rigtige steder. Forførende, solbrune ungpige-ben, der naivt daskede afsted i deres korteste kjole. Følelsen af at kunne gøre præcis, hvad fanden der passede dig – uden den mindste smule dårlig samvittighed, for du vidste bare: ”det er okay!” Al den stress, alle de bøger, alle de nervesmadrende 48-timers case study eksaminer, du græd dig søvnløs igennem. Pludselig gav det alt sammen mening. Pludselig så du lyset! I ren og skær lykke rev du tøjet af din krop og løb nøgen imod den blændende sol iført intet andet glædestårer og solfaktor 15. Nu ventede tre velfortjente feriemåneder med rejser, strandture og lange, lune rødvinsaftener med de mennesker, du holder allermest af. Ja, det var fedt. Men det er slut.

Læs hele bladet som PDF her

Velkommen til(bage)

Tag det dog helt roligt! Mens din lækre solbrune hud langsomt igen blegner til en mere akademisk kulør, kan du glæde dig ved, at det gode gamle fakultetsblad er tilbage på hylderne – denne gang med et lækkert nyt logo. For nogle af jer vil det hele dog være nyt, hvorfor vi har valgt at starte studieårets første Sund & Hed med at sætte fokus på russerne og byde dem velkommen. Således kan du i dette nummer læse om mediciner- og biomekanikeres ”toga-tyllen”, de psykologistuderendes UNI-løb, samt vores eksklusive undercover-dækning af idrætternes – indtil nu – hemmelighedsfulde intro-arrangementer. Til alle jer andre er der, som altid, et hav af sundhedsrelevante artikler og nyheder fra fakultetet. Vidste du f.eks. at du med dit SDU-login har adgang til alt fra anatomiatlasser til databaser med videnskabelige artikler for psykologer, medicinere, biomekkere, folkesund’ere og idrætsstuderende? Eller at der netop har været internationalt topmøde om sundhedspolitik i Mexico – og at vi var med?

Derudover vil vi også benytte lejligheden til at byde velkommen til vores nyeste medlem af redaktionen, Astrid Bjerregaard Pedersen fra psykologistudiet. Foruden sin angstprovokerende indsigt i den menneskelige psyke, har Astrid også sans for at digte. Vi håber dermed at kunne krydre bladet med lidt tiltrængt sundhedsvidenskabelig poesi.

You say goodbye, I say hello

Vi skal desværre også sige farvel til vores faste skribent, Kiya Mirshargi. Gennem det sidste år har Kiya – udover at stå for bladets faste case-konkurrence – bidraget med velskrevne faglige artikler om alt mellem himmel og jord. Vi er naturligvis kede af at måtte sige farvel til en god ven og en dygtig skribent, men forstår selvfølgelig også at klinikken kalder. Vi kommer til at savne ord som neo-progressiv. Tak for denne gang!

Vi er over det hele

Husk at du kan følge med i seneste nyt fra universitetet på Sund & Heds facebook-side, samt vores hjemmeside sundoghed.dk. Her vil du løbende finde nye artikler, fotos, videoer, podcasts og meget mere. Som noget nyt vil Sund & Hed også været at finde på blackboard.

Tilbage er der vist ikke andet at sige end velkommen til(bage) og god læselyst!

Andreas Kirknæs Færk

Læs hele bladet som PDF her

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.