- Reklame -

Har du alt for meget måned tilbage ved slutningen af pengene? Så har vi rådene! Selvfølgelig kan man tage et kig på elregningen og prøve at finde en billigere forsikring, men her har vi nogle lidt anderledes (og et virkelig kedeligt) tips til, hvordan du sparer penge.

Hittegodsauktioner

Har du fået stjålet din cykel, eller synes du turen til uni kunne klares lidt nemmere med en knallert? Så afholder Moltke-Leth auktioner hver anden onsdag kl. 16, på Kochsgade 79, hvor de sælger ud af hittegods fra politiet, der ikke er blevet afhentet – primært cykler og knallerter. Effekterne sættes på auktion, så man skal byde for at få dem, men man kan nemt gøre en rigtig god handel.

 

Too Good To Go

TGTG er et ret nyt koncept, der allerede har bredt sig som en løbeild over landet. Webshoppen åbnede i 2015, og appen, der kan downloades gratis til Android og iPhone, blev lanceret i starten af 2016. Man kan købe mad, der ellers ville være gået til spilde fra restauranter, bagere og lignende til rigtig billige penge. Køber man fx et værdibevis for 40kr til Kornbageren i Tarup, får man som regel et rugbrød, et franskbrød, 4 stykker wienerbrød og et par boller. Og har man svært ved at nå at spise det hele, kan man jo altid gemme noget i fryseren til en regnvejrsdag.

 

Skraldning/at skralde

Skraldere er folk, der finder mad i skraldespandene hos supermarkederne. Der er mange gode grunde til at skralde, fx sparer du miljøet for en masse CO2, fordi færre varer går til spilde, og fordi samme varer ikke skal destrueres. Desuden er det helt gratis og, hvis du gør det med omtanke, også ganske ufarligt.

Så kan det være, du tænker: ”Men er det ikke ulovligt? Jeg stjæler jo affald?” Samme spørgsmål stillede Politiken Justitsministeriet, og fik svaret: ”at såfremt affaldscontainere er ulåst og står på et ulåst grund, er det i hvert fald ikke ulovligt at skralde”.

Hvis du skal prøve det af, vil vi dog bede dig om ikke at efterlade affald på jorden. Tiltrækkes der først rotter eller sure medarbejdere, bliver containerne som regel låst inde.

 

Køb studiebøgerne brugt

Et ret almindeligt kendt tip, men vi har fundet nogle af de bedste sider frem til jer.

På Facebook (søg efter navnene i grupper):

  • ”Bogmarked – Idræt og Sundhed – SDU”
  • ”Psykologi SDU – Køb og salg af bøger”
  • ”FSV Brugte bøger”
  • ”Køb og salg af brugte bøger til medicin og klinisk biomekanik”
  • ”SDU Bøger – Odense”

På internettet:

 

Det dødkedelige tip – budget

Vi ved det godt, ordet hænger jer langt ud af halsen. Men det virker altså. Hvis man får lavet sig et godt budget, så ved man altid, hvor mange penge, man har at gå i byen eller købe computerspil for. Det praktiske ved et godt budget er, at det også tager højde for, at du skal lægge penge til side hver måned til ting, der ikke skal betales månedligt – fx varmeregninger eller fagforeningskontingent. Hvis du ikke helt har fod på, hvordan man laver et godt budget, vil de fleste bankrådgivere meget gerne hjælpe, så det kan være værd at smide en mail efter dem. Og ellers er der masser af gode vejledninger og færdigformede skemaer på internettet.

 

Udnyt SDUs kantine

– på det groveste! Hvis man bor alen,  eller måske som par, kan det være rigtig svært at lave varierede rugbrødsmadder til madpakken, uden altid at have pålæg, der når at blive for gammelt. Men medbringer man sit brød hjemmefra og nøjes med at købe pålægget i kantinen, er der masser af penge at spare. Og så slipper man for den lunkne, svedstige spegepølse. Pålæg vejer ikke meget i sig selv, så 7,95kr pr 100g, er overskueligt, og et helt solsikkerugbrød fra Rema1000 koster 13kr, og der er dæleme mange skiver i.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.