- Reklame -

Månedens studerende i november er Jesper Bossel Holst Christensen fra medicin.

Sagt om Jesper:

“Jeg vil gerne nominere Jesper Bossel Holst Christensen til månedens studerende. Dette skyldes, at Jesper er en utrolig arbejdsom, omsorgsfuld og engageret medicinstuderende. Han er aktiv i SÅ mange foreninger, at man kan blive helt rundtosset, udover selvfølgelig studie, familie, kæreste, vennerne og arbejdsplads. Når Jesper går ind i noget, er det med 200 %. Han er en gevinst for enhver forening, arbejdsplads og studie.”

Hvad tænker du, når du hører sådan en udtalelse?
Jeg bliver helt varm indeni. Hold da op. Det er fedt at få anerkendelsen. Det er jo ikke derfor, man går ind i nogen ting, det gør man jo, fordi man synes arbejdet i de foreninger, man går ind i er spændende, eller man synes man kan gøre en forskel.
Men det er da fedt, at der er nogen, der ser det. Jeg bliver meget, meget glad.
Hvilke foreninger er du aktive i?
Jeg bruger meget tid i SAMS (Studerendes Almen Medicinske Selskab), der har jeg været med, siden det blev genopstartet i 2013. Jeg er med i spectrum, som er en forening for alle studerende på hele SDU, målrettet LGBTQere, og som laver sociale og faglige arrangementer. Så var jeg frivillig i AIDS-Fondet, jeg er godt nok lige stoppet. Jeg har startet og været formand i tre år for SDU Cykling, der er en cykelklub på SDU, som stadig kører under nyt lederskab nu og så har jeg været med i SDU idræt.
Hvordan får du tid til det hele oveni studiet?
Det er lidt svært nogle gange. Jeg har også trukket følehornene lidt tilbage fra nogle af de her foreninger, for at kunne fokusere lidt mere på nogle af de andre og for at kunne fokusere på studiet, kæreste, familie osv. Jeg er et ret organiseret menneske i virkeligheden, sådan et lidt kedeligt menneske. Jeg sidder og planlægger min kalender, det gør andre sikkert også, men jeg er bare fuldstændig nødt til det. Når folk spørger, om jeg ikke vil drikke en kop kaffe eller andet, så skal jeg altid lige tjekke min kalender først, da det kunne være, jeg havde et møde. Dem har jeg mange af. Det er virkelig prioriteringer og en meget skemalagt uge, så der er ikke plads til så meget spontant. Når man så gør plads til det spontane, og det bliver så også skemalagt, så letter det lidt.
Har du et råd til dine medstuderende?
Engagér jer i nogle af de foreninger, der er. Der er sindssygt mange, rigtig gode foreninger, især på medicinstudiet. Vi er velsignet af Almen Medicin, Almen Kirurgi, Farmakologi, der er lige kommet noget nyt om journalskrivning og kommunikation, og så er der alle de andre ude på SDU på Campusvej. Engagér jer i nogle af de foreninger, for de prøver at skabe et bedre studiemiljø. Det andet råd er så også, at man skal prøve at engagere sig i det, der foregår på Campusvej. I Winsløw Parken går vi meget i vores egen lille osteklokke, og det synes jeg bare er så ærgerligt. Få nogle venskaber med nogle humanister, nogle der læser litteraturvidenskab, matematik eller biologi. Vi har det med at ophøje os selv som medicinstuderende, og det tror jeg, vi skal passe lidt på med.
Så engagér jer i foreninger, skemalæg uger og engagér jer i Campusvej-studerende, det vil være mine råd.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.