Home Studieliv En studerendes anmeldelse af mad for studerende i Odense

En studerendes anmeldelse af mad for studerende i Odense

0
En studerendes anmeldelse af mad for studerende i Odense

Magnus Landtved-Holm fra psykologi er Sund & Heds nye madanmelder, og giver dig her to bud på hvor du kan finde dit næste måltid til fornuftige priser. 

Soup Stone

Jeg sidder på den nystartede Soup Stone Café ved Campus. Stemningen er hjemlig og rolig. Eftermiddagssolen skinner nu skarpt ind gennem det store vinduesparti ud mod Campusvej og saligheden strømmer igennem kroppen til lyden af John Lennon på anlægget. Cafébestyrer Martin Bager Wulff speaker periodevis henover Beatles’ toner for at fortælle mig om Soup Stones koncept. Et koncept, som der ikke bliver gået på kompromis med. ALT er friskt og lavet fra bunden. Lige fra bouillonterninger til samtlige dressinger. Stedet skal forstås som et sundt alternativ til den klassiske fastfood, hvor prislejet hos Soup Stone ligeledes ligger på omkring 50-65 kroner for et måltid. Her hersker også en langt bedre service og helhedsopfattelse.

Jeg får først serveret Indian Dahl, en suppe bygget omkring røde linser, ingefær og hvidløg. Den er smagt til med alskens indiske krydderier. Man mærker næsten krydderiernes kamp på tungen, da de skiftevis erobrer, og falder tilbage. Hamrende smagfuld og uden at efterlade én med et rodet indtryk. Herefter lader jeg mine smagsløg angribe Bánh mí, en sandwich med langtidsstegte svineskuldre, syrlige og søde grøntsager, jalapeños og asiatiske krydderier. Det er en mægtig velsmagende sag, der forsøger at sætte rammerne for asiatisk eskapisme. Det gør den dog ikke helt. For jeg føler lidt, at den mangler et sidste asiatisk pift. Om det er koriander, kinaradise eller begge dele, er jeg dog ikke helt afklaret med mig selv omkring.
Efter en god madoplevelse takker jeg pænt Martin for, at jeg kunne få lov at anmelde lige netop dette sted.

På falderebet er det værd at nævne, at jeg er overbevist om, at Soup Stone er kommet for at blive.

Stjerner:
Service – 6 af 6
Smagen – 4 af 6
Value For Money – 5 af 6

Me – Mother’s Street Food

Jeg er i Vietnam. Eller i hvert fald det nærmeste jeg kommer uden en flybillet. Jeg findes siddende i den nye restaurant Me – Mother’s Street Food. Udenfor er solen snart væk, og de levende lys omkring mig får mig til at føle mig yderst tilpas. Det er også meningen bag dette nye street food-koncept. Me betyder mor på vietnamesisk og stedet emmer da også af den varme, som man ellers kun sætter i forbindelse med ens barndomshjem. Al maden bliver lavet efter gamle familieopskrifter og bærer derfor på en enorm autenticitet og respekt for det vietnamesiske køkkens dyder. Ligesom Soup Stone henvender Me sig til folk, der vil spise mad af høj kvalitet, men til en SU-venlig penge. Her skal man slippe cirka 80 kroner for en suppe og 45 kroner for en sandwich.

Tjeneren serverer først en bánh mí xá xíu, som er en grillet sandwich med BBQ-marineret svinekød, koriander, syltede gulerødder, forårsløg, kinaradisser og frisk chili. Når man tager en bid af denne sprøde, lune baguette i samspil med den stærke chili, de smagsfremtrædende koriander og det nærmest søde kød, skaber det en fantastisk smagskombination. Ovenpå denne fornøjelse, får jeg nu serveret en phó bó tái viên, som er en langtidstilberedt suppe med bl.a. tyndskåret oksefilet, hjemmelavede kødboller, risnudler, forårsløg, stjerneanis, chili og friske grøntsager. Ved siden af suppen serveres en anretning med bønnespirer, basilikum og lime, samt to forskellige dressinger. Man skal nu selv gå på opdagelse i de divergerende smagsnuancer. Man sætter selv tempoet og retningen for den sanselige oplevelse, hvilket opleves særdeles interessant.
Efter en times tid må jeg igen vinke farvel til frirummet i det vietnamesiske og bevæge mig ud i det danske mørke. Det bliver dog med garanti til flere besøg.

Stjerner:
Service – 5 af 6
Smagen – 5 af 6
Value For Money – 5 af 6

 

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.