- Reklame -

Til årets sidste blad har vi spurgt jer, kære læsere, om, hvad I synes er utroskab, om I har en kæreste, hvor mange kærester I har haft og mange andre gode ting. Her er resultaterne af undersøgelsen.

Forsigtige psykologer

I hele undersøgelsen var ni ud af ti deltagere heteroseksuelle. Af de folkesundhedsvidenskabssuderende (FSV) var der dog hele 18% biseksuelle, mens der på psykologistudiet kun var 3% biseksuelle. Også på kærestefronten er de psykologistuderende lidt forsigtige. Kun 1/3 af de psykologistuderende har haft 3 eller flere kærester, til gengæld har fire ud af fem af dem kærester nu. Over 80% af de Idræt og Sundhedsstuderende har haft 3 eller flere kærester. Det højeste antal singler findes også på Idræt og Sundhed, hvor 17% er single. Når det er det højeste antal singler på SUND, skal man til at lede nu, hvis man vil have en af dem, der er tilbage. Vil du til gengæld være nogens første kæreste skal du kigge på FSV – her har en ud af ti aldrig haft en kæreste.

I gennemsnit har medicinere og psykologistuderende været længere tid om at finde deres første kæreste end de studerende på FSV og Idræt og Sundhed. Medicinere og psykologistuderende var gennemsnit 16 år, da de fik deres første kærester, mens studerende på FSV og Idræt og Sundhed var 14 år.

Når det kommer til livsfilosofier gør sport noget ved mennesker: på Idræt og Sundhed er der 1/3 optimister, 1/3 romantikere og 1/3 gentle(wo)mans. Medicin har 29% romantikere og 23% pragmatikere, mens psykologi har 40% optimister. Så måske er det alligevel ikke alle psykologer, der har brug for en psykolog.

Den lille forskel – 6 hurtige

  • 3/4 biseksuelle SUNDstuderende ønsker sig, at deres kæreste var bedre til at overraske dem.
  • 14% af kvinderne vil gerne tale mere om følelser, mens det kun er 8% af mændene, der vil.
  • 1/4 af de biseksuelle kvinder vil gerne tages mere ud.
  • 18% af mændene har brug for ”mig-tid” – det er kun 4% af kvinderne.
  • 1/20 af de heteroseksuelle mænd vil gerne have lov til at prutte i fred.
  • 17% af kvinderne vil gerne have flere komplimenter – det gælder kun 3% af mændene.

Forhold og utroskab

På FSV er de mere eventyrlystne end på de andre studier. En ud af ti kan lide, eller kan forestille sig at kunne lide, at have 2 kærester på én gang. Psykologi og Idræt og Sundhed er til gengæld de mest traditionelle; 100% kan kun forestille sig at have én kæreste ad gangen.

På Idræt og Sundhed synes 17%, at det er utroskab, at kysse nogen et sted på hovedet, der ikke er munden (fx kinden eller panden). Så slut med at mærke med læberne på panden, om de har feber!

Kun 30% af medicinerne synes, det er utroskab at se nogen nøgne (de har vist haft for mange timer i ”praktisk anatomi”), mens 43% af de psykologistuderende synes det. Til gengæld er det kun 85% af medicinerne der synes, at kys på munden er utroskab. 95% af de psykologistuderende synes det er utroskab. Langt de fleste synes, at det at have sex med nogen, der ikke er deres kæreste, er utroskab. Men på psykologi og medicin er der en håndfuld frigjorte mennesker, der ikke synes, det er utroskab: 3,6% på medicin og 2,9% på psykologi.

Når det kommer til åbne forhold er FSV mest konservative; en ud af fire tror ikke på åbne forhold kan fungere. Men man behøver måske heller ikke åbne forhold, hvis man har to kærester? De psykologistuderende er til gengæld meget åbne for det. 95% tror at åbne forhold kan fungere for nogen.

Mr. & Ms. Perfect

100% af de Idræt og Sundhedsstuderende synes, at en god kæreste skal kysse én farvel, 52% af de medicinstuderende vil overraskes på mærkedage og 27% af de folkesundhedsvidenskabsstuderende synes, at en god kæreste skal lave mad ofte eller oftere. De FSVstuderende er dem, der helst vil have blomster og chokolade, når du har dummet dig: 9% synes, at det er sådan, en god kæreste skal gøre. 73% af alle, der har svaret på spørgeskemaet, synes, at en god kæreste skal gøre ting, man gerne vil have gjort, uden man er nødt til at bede om det.

Når vi spørger, hvad de to vigtigste ting så er, så opstår der noget uenighed. De to ting, der over hele linjen var allervigtigst, var, at en god kæreste skal kysse farvel og gøre ting, uden at blive bedt om det. Men for de psykologistuderende var sidstnævnte kun vigtigst for 31%, og til gengæld var der hele 20%, der syntes, at en af de to vigtigste ting var, at en god kæreste hver dag skulle sige, at de elsker en.

Gør noget!

1/3 af de Idræt og Sundhedsstuderende ville ønske, at deres kærester var bedre til at tage stilling til ting, overraske dem og selv tage initiativ til husarbejde. De psykologistuderende er ramt af occupational hazard, og hele 20% ville ønske, deres partner var bedre til at tale om følelser. Det ønsker kun 10% af medicinerne sig og 0% af de idrætsstuderende. Følelser skal nok bare løbes væk. 1/3 af de medicinstuderende ville ønske, at deres partner var bedre til at overraske dem, mens det ikke betyder noget særligt for de FSVstuderende. Her er det kun et ønske hos 1/10.

Måske lidt overraskende, er der ikke et stort ønske om, at folks kærester skal blive bedre til at tale om fremtiden. Generelt er det kun 7%, der ønsker sig det. Til gengæld er det ønske hos 18% af de FSVstuderende.

Så den lille opsummering: vil du gerne være nogens første kæreste, skal du lede på FSV. Hvis du vil have størst chance for at finde en single, skal du lede på Idræt og Sundhed. Vil du finde optimisterne skal du forbi psykologi. Hvis du er til åbne forhold, skal du ikke lede på FSV – til gengæld er det der, du skal gå hen, hvis du er polyamorøs. Hvis du ikke gider snakke om følelser, skal du finde en kæreste på Idræt og Sundhed, og hvis din kæreste er en biseksuel kvinde, så må du helle til at oppe dit date-night game.

Guldkorn fra kommentarboksen

Spørgsmålet var: ”Fuldfør denne sætning: Af alt i verden elsker jeg _____ højst”

”John Chemnitz’ standardsvar”

”Postdefækationsfølelsen”

”Min kæreste (og min hest)”

”Mine katte”

”Mad”

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.