- Reklame -

Dét og mange andre uforudsigelige spørgsmål blev efterprøvet og udforsket, da de nye studerende på Folkesundhedsvidenskab var på introtur i Nakkebølle på Sydfyn. Fagligheden blev bebudet i højsædet, men det skulle vise sig ikke at passe.

Forventninger var høje, da ca. 40 nye studerende på Folkesundhedsvidenskab (FSV) drog afsted på introtur til et hemmeligholdt sted. Forud for turen havde vi modtaget et informationsbrev, hvori der stod, at vi grundet klager om manglede fagligt indhold fra tidligere år, skulle besøge en forskningsenhed på Fyn, hvor programmet udelukkende skulle bestå af faglige aktiviteter.

Det viste sig heldigvis at være en sjov dækhistorie, og turen gik i stedet til en spejderhytte ved Nakkebølle på Sydfyn. Til gengæld var det desværre en realitet, at hverken telefoner eller armbåndsure var tilladt hele weekenden. Det skabte stor furore hos os alle. Det viste sig dog ikke at være så slemt som forventet, og det var faktisk meget rart, at sætte verdenen uden om på pause i en kort periode.

Knald i gryderne

”Hvor skal vi hen”? Sådan lød spørgsmålet 87 gange på busturen fra de intetanende studerende. Buschaufføren kunne ikke holde bøtte og røbede vores kommende internat. Ved ankomsten blev vi inddelt i fem hold og så begyndte aktiviteterne. I silende regn blev der quizzet om Sydfyn, hvor spørgsmålene rummede alt fra Fyns største festival til antal indbyggere på Skarø og hvor mange øer, der er rundt om Fyn.

Fantasien og vores lege-gen blev bagefter sat på prøve, da holdene skulle planlægge hvert sit skuespil til aftenens underholdning. Tutorerne havde sat sig selv i centrum som hovedpersoner. Om de senere fortrød det vides ikke, men så skjulte de det i hvert fald godt.

”Hvor skal vi hen”?

Vi andre fik i hvert fald masser af humor ud af det. Men festlighederne varede ikke længe, da vi inden midnat blev sendt i seng med begrundelsen, at vi skulle meget tidligt op og fiske lørdag morgen. Men efter et par timers søvn ventede der os en overraskelse.

”Kan I så komme op, vi mødes om 10 min!” Sådan lød råbet, mens vi blev vækket til lyden af gryder, der blev hamret sammen. Vi skulle på natløb. Her blev vi udsat for besynderlige opgaver som fx at bygge Eiffeltårnet i dej og oversætte filmtitler til skyggeteater. Kolde og våde vendte vi tilbage til varm kakao midt om natten, hvilket var super lækkert at gå i seng på.

Skal jeg børste dine tænder?

”Hvor fanden er bolden”? Det var ikke nemt at finde ud af dagen efter, hvor den stod på hjorte-fodbold. Det foregår ved at alle spillerne får plastikkopper, hvor bunden er fjernet, for øjnene. Særlig meget rigtig fodbold blev det ikke til, men vi fik til gengæld et godt grin og rendte rundt i vildrede.

“Festen var sjov, natten blev lang og dansebenene blev trætte.”

Det gjorde vi også lørdag aften, hvor vi holdte fest. Forberedelserne forud for festen bestod i at lave en masse lagkager, forberede aftensmad og finde det rigtige kostume til aftenens tema, som var børnefødselsdag. Da både pingvinen, prinsessen, piraten og vikingen havde spist, fortsatte aftenen med så gakket underholdning, at jeg vil foreslå læserne at spørge os studerende, når I møder os på SDUs lange gange. Så kan vi få os en snak om, hvordan man børster tænder på en anden person uden at kunne se en disse eller putter mad i en andens mund også i blindhed.

“Da både pingvinen, prinsessen, piraten og vikingen havde spist, fortsatte aftenen”

Festen var sjov, natten blev lang og dansebenene blev trætte. Det var en rigtig god afslutning på en super tilrettelagt introtur af tutorerne, og vi vendte alle hjem med nye venskaber, gode minder og en masse mod på at åbne studiebøgerne.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.