På stuegang med bamsehospitalet

- Reklame -

Scanneren gøres klar, de frivillige er i lægekitlen, og to børn sidder spændt og venter på, at bamsehospitalet åbner. Bamse skal scannes, diagnosticeres, behandles og have skrevet journal. Det giver børnene et indblik i, hvordan dagsorden er, når man er læge på en afdeling.

Bamsehospitalet er et tilbud til de indlagte børn på H. C. Andersens Børnehospital på OUH, som holder åbent en gang om måneden. Organisationen er drevet af frivillige fra Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på SDU, som agerer læger, går stuegang og er med til at behandle bamses sygdom.

Bamse i centrum

Det lille rullebord gøres klar med stetoskop, forbindinger og journaler, og så begiver de frivillige sig afsted rundt på OUHs lange hospitalsgange på børnehospitalet. Stuegangen fører os til en indlagt lille pige. Og på trods af sygdom liver hun helt op, da de frivillige kommer ind til hende. Nu er det ikke længere hendes egen sygdom, der er i fokus, men hun skal tværtimod være med til at lege læge for hendes bamse.

“Det store smil på hendes læber viser tydeligt, hvilken vigtig forskel det gør at få dette afbræk fra hverdagen på sygehuset.”

Hendes bamse får forbinding på, og efter en masse kram og kys er bamse rask igen. Det store smil på hendes læber viser tydeligt, hvilken vigtig forskel det gør at få dette afbræk fra hverdagen på sygehuset. Men smilet er mindst lige så stort på hendes mors læber, som nyder at se sin datter lyse op i en ellers svær tid.

De frivilliges engagement

Det er hele meningen med bamsehospitalet at give børnene en rigtig god oplevelse. De frivillige gør et kæmpe stykke arbejde for børnene, men er ikke selv i tvivl om, at de mindst får lige så meget ud af det personligt.

”Jeg tror, vi frivillige får mindst lige så meget ud af det selv. Vi bliver rustet til at arbejde med børn, når vi er færdiguddannede”, siger Ann-Louise Rud, der er lokal aktivitetsleder for bamsehospitalet Odense.

Bamsehospitalet bidrager derfor også til de studerendes personlige udvikling, og både de frivillige selv, de indlagte børn og personalet på børnehospitalet er alle meget glade for det store arbejde og engagement bamsehospitalet yder for andre.

Video: Marie Udsen Thygesen

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.