- Reklame -

Pak kufferten og rejs ud i verden med dit studium! Det er en klar anbefaling fra både SDU og fra mig personligt. Tag et ophold i udlandet i forbindelse med dit studium og få ECTS-point, kulturforståelse, nye kompetencer og et internationalt netværk!

Det kan godt være svært at få tid og overskud til at arrangere og planlægge et udlandsophold. Eller der kan være forhold, som gør det vanskeligt at rejse ud et helt semester. Derfor har vi udviklet modulet Global Health med et godt fagligt indhold og attraktive destinationer, og som er overkommeligt for studerende, der ikke kan tage af sted i mange uger. Det kan vælges af alle kandidatstuderende på SUND, hvilket betyder, at man kommer afsted på tværs af uddannelsesretninger og sammen med studerende fra andre kandidatuddannelser, hvilket giver tværfaglighed, som vi ellers ikke har så meget af på vore uddannelser, som vi kunne ønske.

Når du tilmelder dig modulet Global Health, vil det automatisk inkludere et to ugers udlandsophold. Udlandsopholdet giver indsigt i det pågældende lands væsentligste sundhedsmæssige udfordringer, sundhedssystemets organisering mv. Du får indblik i forskelle og ligheder mellem det danske og et udenlandsk sundhedssystem samt international erfaring, som kan bruges i dit studium og i dit senere arbejdsliv. Kom fx til Panama, Grønland, Californien, Ghana, Kina eller Palæstina med Global Health-modulet. Hør mere til Global Health-seminaret den 10. oktober 2017 kl. 14.00-18.00 i auditoriet i WP 25 (seminaret har været afholdt, læs mere fra vores dækning, https://www.sundoghed.dk/18955/global-health red.).

Et udlandsophold – kort eller langt – er ikke blot en spændende rejse til et fremmed land. Det er en vigtig del af SDU’s internationaliseringsstrategi. Globaliseringen har betydet en ny åbning af verden for Danmark – og for vores uddannelser. Det betyder, at vi som universitet skal kunne uddanne kandidater, der kan matche internationaliseringen. Kandidater, som har set og oplevet verden uden for Danmark – ikke blot i et ferieperspektiv, men i forbindelse med uddannelsen. På den måde sikrer vi, at SDU kan tilbyde jer uddannelser med et indhold, der matcher internationalisering, globaliseringen samt aftagernes krav til deres medarbejdere i fremtiden.

Find passet frem og grib muligheden på dit kandidatstudium. Kig på modulet Global Health eller tag et helt semester i udlandet. Det er et godt karriereråd – og det kan ikke undgås, at det også bliver en personlig dannelsesrejse, som giver nye input og forståelse for de forskelle, som den er den globaliserede verdens vilkår.

God studierejse!

Ole Skøtt
Dekan

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.