Home Aktuelle opslag Svend er årets studenterforsker på SUND

Svend er årets studenterforsker på SUND

0
Svend er årets studenterforsker på SUND

Med titlen Effects of pine nut oil as a dual FFAR1/FFAR4 agonist on glucose metabolism during an OGTT blev Svend Korfitzen igår kåret som vinder af årets Forskercup og dermed blev han årets studenterforsker på SUND.

I løbet af det sidste år har han gennemført et mindre RCT-studie på 10 forsøgspersoner, i et forsøg på at undersøge om olie fra pinjekerners effekt på blodsukkerniveauet.

Juryen bestod af Professor Laszlo Hegedüs, Professor Boye Jensen og Forskningslektor Pernille Tine Jensen.

Om Svend sagde juryen: “Der var mange rigtig gode projekter, men vi var dog enige om at Svend skulle vinde, fordi han har gennemført et RCT-studie på så kort tid.”

Derudover knyttede juryen en særlig ros til Benjamin Pedersen med projektet “Cholecystectomy for uncomplicated gall bladder stones does not follow evidence-based recommendations” for hans flotte præsentation af data.

Jens Heller Frederiksen blev vinder af publikumsprisen med hans projekt “Personalized prevention of childhood asthma by high-dose vitamin D supplement in pregnancy based on genotype.”

Forskercup er arrangeret af SSF som de seneste måneder har lagt en masse arbejde i at få stablet arrangementet på benene. Forskercupen er også tænkt som et alternativ til det mundtlige forsvar af specialet, som blev sparet væk for nogle år tilbage.

Der var 11 modige studernede, der deltog, og på kun tre minutters præsentation og to minutters spørgsmål skulle de imponere juryen.

Konferencier var Jesper Bossel Christensen, som er formand for SAMS Odense.

Sund & Hed optog præsentationerne på video, og denne vil blive offentliggjort i starten af næste uge efter aftale.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.