- Reklame -

Du er neuropsykolog og er ansat ved Hjerneskadecenter Næstved i Næstved Kommune. Det har været en lang og hektisk uge, det er fredag eftermiddag, og du er bare så klar til at gå hjem på weekend og smække fødderne op.

Du sidder med det sidste administrative for ugen, da en mail tikker ind i indbakken. Du bander, og tager en tår kaffe. Det må vente til mandag. Men det er fra en af dine almenpraktiserende lægekollegaer, som har henvist én af sine patienter til dig; det var lige godt satans. Det er faktisk lidt spændende alligevel, synes du, og går i gang med at læse anamnesen.

Patienten hedder Torben, er 52 år, og er en sund og rask mand uden nogen form for tidligere alvorlige sygdomme, og han har heller ingen kroniske lidelser, som han tager medicin for. Han kom for en måned siden galt afsted på cykel, cyklede ikke med hjelm på, og slog hovedet ned i nærmeste kantsten, med commotio cerebri til følge. Torbens læge blev 3 uger senere kontaktet af politiet, da Torben angiveligt har kontaktet dem 21 gange inde for de sidste 10 dage med en mistanke om, at nogen følger efter ham. Torben er af den overbevisning, at alle de mennesker, han møder på sin vej, i virkeligheden er en forfølger, som har klædt sig ud for at få ram på Torben. Torben er meget bange, og fortæller om episoder, hvor forfølgeren har jagtet Torben rundt i laboratoriet, hvor han arbejder, med en økse, og var tæt på at ”få has på ham”. Torben angiver laboratoriets lokation til Politiet, men dette sted eksisterer ikke. Torben forklarer også, at gerningsmanden har brudt ind i hans hus og stjålet hans nøgler til laboratoriet, så han ikke kan komme på arbejde. Torbens kone har oplyst politiet, at Torben er kørelærer, og ikke arbejder på et laboratorie, og at de desuden ikke har haft indbrud. Torben har efter lægens ord efter hjernerystelsen lidt af prosopagnosi, og den eneste person, han kan genkende helt korrekt, er hans kone. Hun er også den eneste, som hans forfølger ikke har taget skikkelse af endnu, siger han.

Hvad fejler Torben, og hvorfor gør han det?

Send dine svar til sekretaer@sundoghed.dk med overskriften ”Case” senest d. 1/2-18. Mailen skal indeholde navn, studieretning og semester. Du kan også svare via kontaktformen her på siden. Sund & Hed opfordrer alle studerende, uanset studieretning, til at svare.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.