- Reklame -

Har du nogensinde tænkt over om kvinderne læser mere end mændene på dit studie? Hvem der bedst kan lide hunde? Hvilket køn, hvor flest har dumpet en eksamen? Om der er størst sandsynlighed for tis på badgulvet i mændenes eller kvindernes omklædningsrum? Hvis du har, så kan vi hjælpe dig!

Studietid og eksamen

Sund & Hed har lavet en undersøgelse blandt de studerende på SUND, og selvom vi på mange områder ligner hinanden meget, så er der også nogle pudsige forskelle.

Kvinder går for eksempel højere op i, om de får en god (høj) karakter. 63% af kvinderne har svaret, at det er vigtigt eller meget vigtigt, mens det kun gælder 38% af mændene (figur 1). Det kan man måske også se på, hvor mange, der har prøvet at dumpe en eksamen. Halvdelen af mændene i undersøgelsen har prøvet at dumpe en eksamen, mens det kun gælder en tredjedel af kvinderne. Trods forskellen er kvinderne og mændene lige tilfredse med deres indsats på studiet, og her kan man måske tænke, hvem der kan lære noget af hvem: skal kvinderne lære at sige pyt til karaktererne, eller skal mændene tage sig lidt sammen?

Kvinder og mænd bruger også næsten lige lang tid på at læse hver dag, henholdsvis 3,5 og 3,2 timer i gennemsnit. Ville mændene dumpe færre eksaminer, hvis de brugte 18 minutter (0,3 timer) mere om dagen på at læse?

Der er tydeligvis også nogle eksamensformer, der passer mændene bedre end kvinderne. Måske overraskende er det mændene, der fore trækker snakke-eksaminerne, mens kvinderne er vilde med multiple choice og hjemmeopgaver. Til gengæld er mændene afgjort ikke til spoteksaminer – dem kan kvinderne få helt for sig selv (figur 2).

Kattedamer og baby-mamas

Når det kommer til dyr i hjemmet er der ingen tvivl: hunde hitter. Langt størstedelen af både mænd og kvinder foretrækker menneskets bedste ven fremfor de egenrådige musefængere. 2/3 kvinder og 3/4 mænd kan bedst lide hundene. Ser man på, hvordan det fordeler sig, når man bor alene, så er der en tendens til, at kvinder bliver lidt mere tossede kattedamer, mens mændene søger selskab hos hundene: 40% af kvinderne og kun 20% af mændene, der bor alene, foretrækker katte.

Lidt overraskende var der til gengæld overhovedet ingen forskel på fremtidsønsker for børn: 9/10 SUND studerende ønsker sig et eller flere børn på et tidspunkt, uanset om de adspurgte er mænd eller kvinder. Så, i hvert fald for dine medstuderendes vedkommende, kan vi aflive myten om, at det kun er kvinder, der ønsker sig afkom.

Næsepilleri og badtisseri

Sidst, men ikke mindst (jeg ved, det er det, du har ventet på), har vi resultatet af kønnenes mere private vaner. Det viser sig, at på SUND er der flere, der tisser i badet, end som ikke gør (så pas på hvad du træder i, i SDU Fitness’ eller MOUH’s omklædningsrum). Faktisk gælder det for både kvinder og mænd på SUND, at 55% tisser i badet og 45% ikke gør. Når det kommer til næsepilleriet har 3 ud af 4 mænd indrømmet, at det er noget de gør, mens kun halvdelen af kvinderne har indrømmet det. Om det betyder at kvinderne aldrig piller næse, eller om de bare er bange for de busreklamer, vi har købt hos FynBus, hvor vi offentliggør samtlige bussemandspillere i undersøgelsen, lader vi stå hen i det uvisse.

Vinderen af kaffe- og kagegavekortet blev Simon Blanco Lon With, som læser audiologi på 4. semester. Gu’ ve’ om han tør fortælle den, han tager med ud og spise kage, om han tisser i badet?

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.