- Reklame -

Du er optiker, og har din egen lille selvdrevne brillebiks i midten af Aarhus’ hjerte. Du elsker folket, folket elsker dig, du er den bedste af de bedste, og det ved I alle sammen godt. Netop af denne grund er dit klientel ofte af det lidt bedre borgerskab, og du sælger allerflest tyndstellede, blingzy og elegante briller fra SALT og Dolce & Gabbana til alle de moderigtige baglandsfruer henne på Niels W. Gades Vej. Klokken er 10.30, og du har aftalt en tid med en ukendt madame, som skulle være kommet for et kvarter siden – men hun er ikke kommet endnu. ”Det var da mystisk, de plejer alle sammen at være så punktlige,” tænker du. Bedst som du overvejer at ringe til alarmcentralen af bar bekymring, kommer der et langbenet fastelavnsris spankulerende ind i butikken. Det har et iltert, krøllet og knaldrødt væld af et hår, og flagrende gevandter i alle verdens farver og mønstre; du kan ikke overskue, hvad der arme eller ben, og tænker ”hold da kæft, vi har fået en ny pige i klassen”. ”Halløj, øh, jeg skulle have nogen briller?” synger væsnet med en forførende, hæs stemme, og fortæller om, hvordan det ikke længere kan se, hvad det maler, og at salget i kunstkælderen er gået ned, og at det derfor ikke længere nytter noget at lade sig føre af den ellers så fede, kunstneriske uvished, som har domineret værkerne de sidste par år. Du siger ja og amen, smider et medfølende smæld med tungen, og går straks i gang med at vise brillestel frem. Du kan ikke overskue hende.
”Ja, har du nogle med farver på?” spinder din nye kunde, og du fatter slet ikke, hvad du har gang i med den ekskvisitte, sølvfarvede brille, som du er i færd med at vise frem. Du hiver to ensfarvede koboltblå stel op, den ene med swung i formen, den anden mere Old Fashion. Din nye klients opmærksomhed er nu vakt.

”Jeg kan godt lide den retroformede dér… Men har du den ikke i den samme farve, som den anden?” spørger hun. Du er ikke helt med, for ville hun da ikke have farver i stedet for sølvstellet? Men jo, du har da en lignende model i sølvstel.

”Nej, ikke i sølv, fjollehoved. Ligesom den anden dér, har du ikke retrobrillerne i den farve?” Den rødmankede peger på de andre koboltblå briller. De har præcis samme farve. Du bliver næsten vred, tager hun pis på dig?

”Ahem… De ser ud til at være samme farve for mig, frue,” fremstammer du. Hun ser oprigtigt uforstående på dig. ”Aj, kan en optiker være farveblind?” griner hun. Du er ikke farveblind, men møgforvirret. Et lyn slår ned i dig. Nej, hende din nye kunde…. hun må jo være ….!!!

…. Hvad må din nye kunde mon være?

Send dine svar til sekretaer@sundoghed.dk med overskriften ”Case” senest d. 10/06-18. Mailen skal indeholde navn, studieretning og semester. Sund & Hed opfordrer alle studerende, uanset studieretning, til at svare.

Marts måneds casesvar

Ryan er klinefelter, eller rigtigere sagt: Ryan har klinefelter syndrom. Klinefelter syndrom, også kendt som XXY, er en række fysiologiske og kognitive symptomer, som optræder hos mænd med to eller flere x-kromosomer. Blandt disse symptomer ses ofte: sterilitet eller meget svækket fertilitet, hypogonadisme (meget små testikler), gynecomastia (forstørret brystvæv, små bryster), minimal skægvækst og kropsbehåring, mindsket lyst til og interesse for sex, samt meget lave testosteron-niveauer. Intelligensen er for det meste normal, men der kan være motoriske, finmotoriske og sproglige vanskeligheder. Symptomerne er værre, jo flere X’er der optræder. Klinefelter er medfødt, men ikke arveligt betinget, og opstår oftest hos drengebørn af lidt ældre mødre. Lidelsen eller syndromet er egentlig ikke kategoriseret som en sexologisk lidelse; men det er mindsket lyst, hvilket jo var grunden til Ryans henvendelse til klinikken. Plot twist! Behandling: Klinefelter er ikke behandlingskrævende i sig selv, men mange klinefeltermænd oplever som Ryan mindsket sexlyst, feminint udseende mm., og føler et behov for at ændre dette. Mange klinefeltermænd får stor glæde af testosteronbehandling, da testosteronen ”omarrangerer” kroppens fedtdepoter, så den får et mere maskulint udtryk. Testosteronen fremmer desuden skægvækst, muskelsætning og øger sexlysten.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.