Home Aktuelle opslag Udendørs sommer i Odense

Udendørs sommer i Odense

Udendørs sommer i Odense

Selvom de sidste mange somre i Danmark mere har mindet om efterår, kan man stadig tillade sig at være håbefuld for dette års sommervejr. Hvis du ikke har muligheden for at bruge hele den lange ferie fra bøgerne Sydpå, så har vi her samlet nogle ideer til, hvad man kan lave udendørs i Odense – og så krydser vi fingre for solskin!

Vi genbringer her en artikel fra maj 2018.

Stige Ø

Stige Ø er et stort aktivitets-, rekreations- og naturområdet, der er indrettet på en tidligere losseplads nord for Odense mellem Odense Kanal og Odense Fjord. Selvom det er tidligere losseplads, skal det ikke skræmme dig væk; Stige Ø består af en smuk natur og et rigt dyreliv med bl.a. masser af fugle, harer og rådyr, hvorfor gåture er en god beskæftigelse her. Der findes sheltere, man kan overnatte i samt bålpladser og en grillhytte, der er til fri afbenyttelse. Af aktiviteter er der både cykelbaner til mountainbikere og en asfaltsti, hvor man både kan cykle og stå på rulleskøjter eller skateboard.

Friluftsbadet og havnebadet

For både friluftsbadet og havnebadet gælder, at det er gratis at benytte indenfor deres åbningstider. Friluftsbadet har åbent fra starten af juni til slutningen af august, hvor der rundt om bassinerne befinder sig rigeligt med grønne arealer, så man kan ligge på tæpper eller håndklæder, når man ikke er i vandet. Der er både et sports- og legebassin med vandrustjebane samt to soppebassiner, og gør man det til en heldagstur, kan man både spise medbragt mad eller købe i cafeteriet. Havnebadet åbner op igen 21. maj efter tre ugers lukning grundet renovation. Per 1. juni og hen over sommeren er der dagligt åbent 6-8 om morgenen og fra kl. 11-19. Der er dog en makskapacitet på 300 mennesker, og på rigtig varme sommerdage kan der derfor være kø. Modsat friluftsbadet er der dog hverken grønne arealer, børnebassin eller udspring, hvorfor det derfor mest er egnet som nedkøling frem for flere timers dasen ved kanten.

Strandbesøg

Nogle gange har man dog bare lyst til den ægte strandtur, og selvom Odense ligger i midten af Fyn, er der stadig muligheder for at komme til stranden, så længe man enten er villig til en cykel- eller bustur. Nærmest ligger Seden Strand (ca. 7 km. NØ for Odense), ud til Odense Fjord. Også her er der masser af fugleliv, men man kan også komme i vandet. Vandet er dog meget lavvandet, uden bølger og strøm. Ved Seden Stand er der ofte gang i en masse vandaktiviteter; kitesurfing, vindsurfing og sejling af kano og kajak.
Har du derimod mod på en længere tur, kan det anbefales at tage til Kerteminde – der går bus hele vejen, eller hvis du er frisk, en 20 km. lang cykeltur. Men husk endelig solcremen, hvis du bruger en time på cyklen hver vej og samtidig skal kunne holde til at ligge hele dagen ved stranden! Der findes desuden både iskiosk og restauranter ved stranden, så selv hvis du ikke pakker madpakke, skulle du kunne klare en heldagstur.

Langs åen

Odense Å
Gå en tur langs åen

Selvom det ikke kan anbefales at hoppe i Odense Å for at blive kølet ned, så strømmer det alligevel med folk til åen på solskinsdage om sommeren. Både Eventyrhaven og Munke Mose er gode steder, hvis man vil ligge på et tæppe og slikke sol. Følger du derimod åen i retningen mod og forbi ZOO kan du komme helt ud til Skovsøen. Her er der også muligheder for at ligge og slikke sol, samtidig med ishusene har anbefalelsesværdige gammeldags is – hvor der aldrig er sparet på isens størrelse eller deres guf, der både kommer i bunden og på toppen. Fra Munke Mose er det også muligt at leje vandcykler. En god sejltur med kolde øl eller sodavand og musik med venner er en god måde at nyde solskinnet på.

0 0 votes
Article Rating

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments