- Reklame -

Ville det ikke være ret fedt at have ’startet virksomhed’ på sit CV, allerede under sin uddannelse? Vi har snakket med Rebecca, der læser idrætsinnovation, og som har startet virksomheden ’SU-måltider’ sammen med to andre.

Rebecca Dalby Damm, der læser innovation- og entreprenørskabslinjen på idrætstudiet, har taget fagene marketing og branding. Gennem studiet blev hun inviteret til at søge SDUs talentprogram, hvor hun kom gennem nåleøjet og har skulle opstarte en virksomhed, der har en form for værdi for nogen.
På innovationslinjen blev hun meget fascineret af det her med virksomheder og kunne godt lide, at man både lærer noget om mennesker og at kunne koble det til en virksomhed: ”Jeg tænkte, at nu har jeg lært noget om de her mennesker og relationer, man kan skabe mellem dem og mellem virksomheden, så er jeg også nødt til at lære lidt om virksomheden. Og så tænkte jeg, branding og marketing, det, tror jeg, er en god ting at kunne koble på den del,” forklarer Rebecca om sit lidt utraditionelle valg om at tage fagene marketing og branding.
For hende handler det meget om enten at kunne få afdelinger i virksomheder til at kunne arbejde sammen eller kunne få virksomheden til at kunne arbejde mere sammen med sine brugere. Det her med at starte egen virksomhed har dog også fascineret hende meget: ”Det er ikke ligefrem fordi, innovation indenfor idrætsverdenen og sundhedssektoren er særligt udbredt, så man er nok også nødt til at skabe sin egen vej lidt, hvis man skal være indenfor det felt,” beskriver Rebecca.

SU-måltider

Den virksomhed, som Rebecca har startet gennem talentprogrammet, er en madservice, lidt ala årstiderne, men som er målrettet studerende, kaldet ’SU måltider’. ”Vi mener, at vi kan lave noget, der kan passe rigtig godt ind i studerendes hverdag, som jo ellers er meget travl og spontan,” beskriver Rebecca. Det sker efter meal prep-konceptet, hvor de laver alt det, de studerende synes, er kedeligt og tager tid; planlægge maden, skære alle grøntsagerne, marinere kødet osv., så det kun tager en halv time, så er der lavet mad til alle fem dage. ”Det handler både om at præsentere det her ’meal prep’ koncept for de studerende og samtidig gøre det så nemt, så man ikke falder i frysepizza-fælden,” forklarer Rebecca.
Da jeg spørger Rebecca, hvordan fremtiden ser ud for SU måltider, lyder svaret: ”Der er launch-dag til september,” forklarer hun og forsætter: ”Vi arbejder lige nu på at finde de rigtige mennesker, som kan føre det her videre, for det er lige så vigtigt. Blandt andet skal vi have én ind, som kan mere om det ernæringsmæssige og hurtigere kan sammensætte menuer.”

Talentprogrammet

Selve talentprogrammet består af 20 ECTS point, som ligger ud over studiet, hvor man bruger ca. 13 timer om ugen på det. ”Det fylder også en del og handler om, at man skal have tid og mulighed – og prioritere det,” slår Rebecca fast.
Talentprogrammet er for alle fem fakulteter og giver derfor mange forskellige profiler og kompetencer. ”Jeg synes, det gør det enormt spændende, og særligt når man arbejder med det her med, at man gerne vil starte sin egen virksomhed, at man kan få så mange forskellige inputs,”: forklarer Rebecca, inden hun beskriver, hvordan man også meget bare bliver opfordret til at bruge det, du har lært og så ellers bare slippe tøjlerne og kaste sig ud i det. ”Jeg havde det lidt som om, at man står i en lillebitte træbåd, og der er huller over det hele, det hele gynger og sejler rundt, men lige så snart man får vind i sejlene, så er det bare den fedeste følelse. Det er hårdt, men det er også sjovt,” forklarer hun grinende.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.