- Reklame -

Som en del af medicinstudiet har man mulighed for at søge om at studenterforske igennem Lundbeck Foundation Clinical Research Fellowship i San Francisco. Det er en unik mulighed, som både fagligt og socialt udfordrer de studerende. Sund & Hed har snakket med den første medicinstuderende fra Odense, som er afsted.

Julie de Fønss Gandrup er kandidatstuderende på Medicin i Odense. Til daglig har hun sin vante gang på SDU’s lange gange, men i et år er de skiftet ud med et forskningsår i San Francisco. Med en tidsforskel på 9 timer skal det lige planlægges, hvornår det passer at Skype med Julie. Men det lykkes, og fredag aften dansk tid toner Julie smilende frem på min skærm.

Inspireret til at tage afsted

Da Julie tog sin bachelor, lå det ikke umiddelbart i kortene, at hun skulle tage et år fri til at studenterforske, men under sin kandidat blev hun mere og mere åben overfor muligheden.

”Jeg hørte om rigtig mange, der havde studenterforsket og havde nogle rigtig gode oplevelser med det. Da jeg startede på kandidaten og havde om reumatologi, havde vi nogle super gode undervisere, som virkelig formåede at inspirere mig til at forske”, fortæller Julie og fortryder ikke et sekund, at hun tog afsted.

Da Julie tidligere har boet i USA, og dengang fik et indtryk af landet som forskningssted, var det oplagt for hende at tage derover.

For hvad hedder vatpind lige på engelsk?

Hun indrømmer også gerne, at det i starten var hårdt at være væk fra familie og venner.
Selv sproget kunne volde problemer på trods af, at vi generelt er gode til at lære engelsk herhjemme. For hvad hedder vatpind lige på engelsk?

Reumatologisk forskning

Julies projekt handler om inflammatorisk leddegigt og dokumentationen af denne i et elektronisk journalsystem. Det er noget, vi er rigtig dygtige til i Danmark, men som de godt kan blive bedre til USA.

“Jeg tror virkelig, man kommer hjem som en dygtigere studerende”

Derfor synes Julie, det er rigtig spændende at være med til at øge raten af optagelser i journalsystemet, som vil resultere i et bedre forløb for patienterne.

”Jeg tror, det fedeste er, at man får lov til at fordybe sig. Man får virkelig lov til at nørde i 10 måneder om noget, man aldrig nogensinde ville have gjort, hvis man var blevet derhjemme. Det er også godt, at man udvikler sig på så mange punkter. Jeg tror virkelig, man kommer hjem som en dygtigere studerende,” fortæller Julie.

Hun tror, det er sundt at få tingene sat lidt i perspektiv i forhold til måden at gøre tingene på herhjemme. Igennem hendes projekt får hun lov til at arbejde på en anden måde end i Danmark, som er ret innovativ og inkluderer andre studiedesign.

Nye bekendtskaber

I alt er der fem medicinstuderende afsted lige nu. Som en del af deres ophold har de fået stillet et hus til rådighed, hvor de bor sammen. Julie fortæller, at det har været enormt rart, at de har haft hinanden under opholdet til at snakke med om både de gode og lidt hårde oplevelser, man får, når man flytter til et fremmed land.

Udover de sociale relationer til de andre danskere bliver man også tvunget til, på en god måde, at skabe nye bekendtskaber til de amerikanske studerende, hvilket ifølge Julie, har været rigtig givende, fordi de har en helt anden imødekommenhed overfor nye personer, end vi har i Danmark.

Under deres ophold har de haft mulighed for at snakke med nobelprisvindere

Det samme gælder for de amerikanske undervisere. Det er ikke helt forkert at sige, at alt bare er større i USA. Under deres ophold har de for eksempel haft mulighed for at snakke med nobelprisvindere. Den mulighed har man altså ikke i Odense. Julie besvarer gerne spørgsmål omkring sit ophold og forskning – kontakt hende, hvis det skulle have interesse. Grib chancen og undersøg muligheden for studenterforskning i udlandet.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.