- Reklame -

Hvor går man hen, når man har haft en lidt hård eksamen? Hvis man ikke trives? Er der overhovedet hjælp at finde på SDU?

Det kan være vanskeligt at starte på universitetet. Frygten for den første eksamen, oplevelserne med at komme til en ny by, hvor man næsten ingen kender eller forventningspresset fra en selv og ens familie, er en enorm byrde for mange studerende. Men er der da slet ingen, der vil hjælpe? Jo, heldigvis! På SDU alene er der flere tilbud, når man har problemer. Det bedste sted at starte, hvis man synes det hele er lidt svært, er:

Studie og trivselsvejledningen

Her kan man få hjælp til at lande godt på fødderne igen efter en hektisk periode. Hvis eksaminerne driller, hvis man føler sig stresset, eller hvis hele studielivet ikke levede helt op til ens forventninger, kan man starte her. Der er åbent for studie- og trivselsvejledning alle hverdage, blot man ringer eller skriver først. Telefonerne er åbne mellem 10 og 14, og nummeret er 65501801. Udover at kunne møde vejlederne på Campusvej, er der en gang om ugen, hver torsdag, en af vejlederne, der kan træffes i lokalet ‘Cellen’ på J. B. Winsløvvej 19 (WP19) 3. Sal.

Specialpædagogisk Støtte (SPS)

Firkantet set kan man kalde SPS for studie og trivselsvejledning for personer med lægeerklæring. Har man dyslexi, en fysisk eller psykisk diagnose, vil det typisk være her, hjælpen er at finde. I SPS kommer man i et fast forløb med en vejleder, der kan hjælpe en med at få struktur på studiet, finde ud af at skabe en god work/life balance, eller opstarte en i gruppeforløb med sigtet at lære mindfulness eller overkomme ensomhed. SPS-forløb er faste og bliver bevilliget fra semester til semester. De kan være en enorm støtte, hvis man har brug for det – universitetet er trods alt for alle

Kampen mod ensomhed

Endelig kan ensomhed være enormt funktionsnedsættende. Heldigvis findes også her et væld af tilbud. Foreningen ‘Rækværk’ afholder eksempelvis åbne caféarrangementer flere gange om måneden for funktionsnedsatte studerende. Her er funktionsnedsættelse tænkt bredt, og selv det at føle sig udenfor eller forkert på sit eget studie anses som funktionsnedsættende nok til at man er velkommen. Endelig er der flere åbne caféer nede i Odense midtby. Eksempelvis kan både Headspace i Jernbanegade, samt i VenTilEn på Kongensgade.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.