- Reklame -

Du står foran spejlet, tjekker dig selv ud og blinker kækt og kælent til fyren i spejlet. Du skal på date lige om lidt med hende den søde, som du mødte i Nedenunder sidste fredag. Du kører de vokssmurte hænder igennem dit lækre, lyse Oscar Wendt-hår, ligner en svensk tigermis og kører med klatten. Nu mangler du bare denimjakken og et lille skvæt parfume, dén du fik af mormor til jul. Hugo Boss eller sådan noget mandligt noget. ”Nå, good luck, Chris!” siger du og giver dit spejlbillede en flyvehighfive.

Efter et par flirtende timer på den Smagløse, stedet hvor alle Tindermatches og andre blinddatere hænger ud, er du og damen godt kørende. Hun er ligeså sød, som du husker hende, og så er hun næsten mere klar, end du er. I har lystigt begravet jer i hinandens ansigter de sidste par timer, og nu er det tid til at gå hjem og begrave sig i noget, der ligger mere sydligt.

Hold kæft mand, sikken en skøn date. Du har sagt pænt farvel og tak for i aften. ”Og tak for undervognsbehandlingen, nu kører vi sgu lidt igen,” tænker du for dig selv, mens du cykler smilende hjem og glæder dig til at se hende igen. Du kradser dig distraheret på halsen. Det uldhalstørklæde, som du fik af mormor sidste jul, klør ad helvedes til her til aften. Men det dufter af din date: Sødt, let krydret og kvindeligt. Mmh. Så du lader det sidde.

Da du endeligt er nået hjem, kan du næsten ikke være i dig selv længere. Du har kløende udslet med rødme, knopper, blærer og skællen OVERFUCKINGALT i ansigtet, på halsen, på hænderne og… i skridtet. Hvad fuck ka’ det være?

Kan du hjælpe Chris med at finde ud af, hvad fuck det ka’ være?!

Send dine svar til sekretaer@sundoghed.dk med overskriften ”Case” senest d. 20/10-18. Mailen skal indeholde navn, studieretning og semester. Alternativt kan du bruge formularen her på siden. Sund & Hed opfordrer alle studerende, uanset studieretning, til at svare.

Maj månedes casesvar

Din nye klient kunne godt være en kunstner som så mange andre med godt gammeldags kuk i kysen, eller det, man kalder malerhjerne. Men det er hun ikke; hun er tetrachromat. Tetrachromasi er en tilstand i øjet, hvor retinaen har fire typer af ’cone cells’ eller farvereceptorer. De fleste pattedyr inklusiv mennesker har normalt kun 3 typer cone cells, hvor nogle fisk, fugle og reptiler har 4. Men en gang i mellem er mennesker også tetrachromater, og kan altså se farveforskelle, som ikke er synlige for de fleste andre, og de kan også se bedre i dunkel belysning end andre mennesker. Hos mennesker forekommer tetrachromasi oftest hos kvinder, og det estimeres, at op mod 2-3 % af alle kvinder på jorden er tetrachromater.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.