- Reklame -

Marks (basic medical) biochemistry er en af de bøger, som hyppigt optræder på pensumlisterne for bachelorstuderende i bl.a. medicin og biomekanik – og med god grund, for bogen indeholder al den biokemiske viden, som læringsmålene tilskriver.

Hvert kapitel i Marks indledes med en opsummering over de essentielle processer, reaktioner og cykler som det givne kapitel omhandler. Dette giver et godt overblik, og holder man sig indledningen for øje, så ved man hvilke hovedpunkter, der er de vigtigste, mens man læser kapitlet.

Personligt synes jeg, at man gør sig selv en tjeneste ved at læse indledningen til hvert kapitel igen, når man har læst kapitlet til ende. På denne måde virker indledningen som en afkrydsningsliste, –forstår jeg hvad indledningen opremser?

Fordelene ved bogen: Den har en god struktur og prøver at gøre det så læsevenligt som muligt med gode illustrationer, forklarende billedtekster og kliniske eksempler. Desuden bruges flere af vendingerne, illustrationerne mm. til de skriftlige eksaminer. Ulemper: Bogen har en tendens til at gå meget ned i de små detaljer. Er man derfor ikke den store biokemiker selv, kan det til tider sløre billedet for, hvad det ”vigtige” egentligt er. I den forbindelse, kan bogen blive tung. Er man derimod god til biokemi, er detaljegraden ikke et problem.

Selv har jeg gavn af at supplere bogen med YouTube-klip. Her får man ikke dækket pensum helt, men det kan give en rød tråd, hvis bogens detaljer er blevet for slørende for ens egen forståelse.

Bør man købe bogen? Spørger man mig, er svaret ja. Bogen giver dig det nødvendige overblik, selvom man godt kan bruge flere timer i dens selskab på at forstå det hele. Desuden er det betryggende for en eksamensstresset studerende at vide, at bogens kapitler bliver brugt i stor grad til eksamen. Derfor er spørgsmålene ikke helt ukendte, hvis man har fuldt læseanbefalingerne.

Bogen ligger i den moderate ende af, hvad lærebøgerne koster, og i og med bogen går igen på samtlige moduler, er den bestemt prisen værd.

**Info**
Titel: Marks’ Basic Medical Biochemistry – A Clinical Approach
Forfatter: Michael Lieberman
Forlag: Lippincott Williams And Wilkins
Sider: 1008
Pris: 425,- i studenterboghandlen.dk

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.