- Reklame -

Ved begyndelse af det nye studieår bød vi velkommen til en række nye studerende på SUND, nemlig de farmacistuderende, der valgte at tage deres kandidat på dette fakultet. Det bød på en række ændringer både fagligt og socialt for de studerende. Sund & Hed har snakket med Annemette Hansen, om hvordan hun oplevede starten på sin kandidat.

Efter en endt bachelor i farmaci skal de studerende vælge hvilken specialisering, de vil have på deres kandidat nemlig enten teknologisk eller klinisk. For Annemette faldt valget på den kliniske kandidat.

”Jeg synes, det er meget spændende, at kunne være med til at gøre en forskel for patienterne og opnå viden om, hvordan de forskellige typer lægemidler virker samt blive klogere på samspillet mellem forskellige lægemidler, og hvorfor nogle lægemidler ikke kan bruges sammen,” fortæller Annemette.

Teknologisk vs. klinisk farmaci

I år har henholdsvis 29 valgt teknologisk og 39 valgt klinisk. De to kandidater har både fælles fag og adskiller sig fra hinanden på afgørende faktorer. Begge kandidater indeholder det samme praktikforløb og indeholder de samme fag. Men hvis man vælger klinisk farmaci, går ens kandidat ud på at specialisere sin viden inden for anvendelse af lægemidler, hvor den teknologiske kandidat tilbyder specialisering inden for produktion og kvalitetssikring af lægemidler. Især praktikperioden ser Annemette frem til.

”Det bliver fedt at komme ud og se, hvordan det er at arbejde som farmaceut, og hvordan deres dagligdag ser ud. Derudover bliver det spændende at komme ud og prøve at tilegne sig viden på en mere praktisk måde end gennem bøger,” forklarer Annemette.

Ny undervisningsstruktur

En af de ting Annemette har skullet omstille sig til, er modulstruktur frem for semesterstruktur. Tidligere har hun været vant til at have seks fag sideløbende med hinanden, som kulminerede med en intens eksamensperiode i januar og juni.

Hun er rigtig glad for den øgede faglighed modulstrukturen giver plads til, fordi at der er mulighed for at fordybe sig helt ned i et emne, når de har et fag, der virkelig interesserer hende. Undervisningens struktur er mere teoretisk end tidligere, men for Annemette klart mere håndgribelig.

Det bliver fedt at komme ud og se, hvordan det er at arbejde som farmaceut, og hvordan deres dagligdag ser ud

”Jeg synes lab var fint, og det var en anderledes måde at lære ting på, ved at man selv skulle udføre noget praktisk arbejde, så det ikke kun var teoretisk. Jeg tror til tider, at jeg på bacheloren manglede en forståelse for, hvordan nogle af labkurserne ville være relevante for os som kommende farmaceuter,” uddyber Annemette.

Velkommen tilbage du har eksamen om to uger

Annemette og hendes studiekammerater var kun knap lige vendt tilbage til universitet efter sommerferien, inden de havde eksamen. Det var en ret intens start i forhold til, hvad de er vant til på deres bachelor. ”Umiddelbart virker kurserne på kandidaten til at være en del mere intense, fordi de ikke varer så længe, og der er meget at sætte sig ind i. Det gør, at man skal lære at strukturere sin tid på en anden måde,” fortæller Annemette, der blev smidt direkte ind i sin nye hverdag med eksamen kort efter studiestart.

Samtidig synes Annemette, at en modulstruktur har givet øget faglighed blandt hendes undervisere, som har en specifik viden indenfor deres eget felt. Når det er specialister, der underviser dem, er de i højere grad fokuseret netop på deres speciale, hvilket Annemette synes skinner i igennem og giver de studerende lyst til at lære.

Så selvom det sociale i ÆTER kan savnes i hverdagen, glæder hun sig til to år på WP, inden det virkelige arbejdsliv venter.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.