I januar blev det første kuld sendt afsted på et scholarship til universitetet i Californien. Bag ordningen står Spar Nord Fonden og direktør Steffen Nørgaard (i midten) – og de søger lige nu studerende til næste semester. Foto: PR.
- Reklame -

I samarbejde med Forsknings- og Uddannelsesministeriet sender Spar Nord Fonden hvert semester fem danske studerende til et af verdens mest anerkendte universiteter i Californien. Om lidt starter eftersøgningen på efterårets hold.

Til efteråret venter en helt unik mulighed for danske studerende. Sammen med Forsknings- og Uddannelsesministeriet leder Spar Nord Fonden nemlig efter fem iværksætterlystne studerende, der har ideer til fremtidens teknologiske løsninger, og som har lyst til at videreudvikle dem med verdenseliten på det prestigefyldte universitet Berkeley i Californien.

–Vi har netop sendt første hold studerende afsted på et scholarship til Californien, og til efteråret gør vi det igen. Formålet er at støtte de studerende i deres iværksætterdrømme og hjælpe dem med at gøre deres ideer til virkelighed. Derfor har vi specialdesignet et program sammen med Berkeley, som jo er førende inden for blandt andet FinTech, og vi glæder os til at sende fem nye talenter afsted, siger Michael S. Dahl, der er professor og bestyrelsesformand i Spar Nord Fonden.

En drøm der går i opfyldelse

Scholarship-ordningen er et toårigt initiativ, hvor der hvert semester sendes fem danske elitestuderende til Californien. Første hold tog afsted i januar 2019, og der var masser af spænding og store drømme på spil.

25-årige Rune Langergaard studerer økonomi og ledelse på Aarhus Universitet og er udvalgt på sin idé, der skal hjælpe forbrugere med at holde styr på økonomien. Foto: PR.

– Da jeg vågnede op til mailen om, at jeg var udtaget, kunne jeg slet ikke forstå det. Jeg læste den flere gange for at være sikker på, at det, der stod, var rigtigt. Det er jo en drøm, der går i opfyldelse. Jeg glæder mig meget til at studere blandt verdens bedste og er sikker på, jeg vender hjem med masser af ny viden, siger Rune Langergaard. Til dagligt studerer han økonomi og ledelse på Aarhus Universitet, og han blev udvalgt på sin idé om en app, der kan hjælpe forbrugere til at undgå usikre investeringer.

25-årige Alexandra Wulff læser softwareudvikling på DTU og skal videreudvikle sin idé, der kan give mere tillid til transaktioner i finansverdenen. Foto: PR.

Hans rejsekammerat Alexandra Wulff, der læser softwareudvikling på DTU, blev valgt på baggrund af sin idé, der kan forhindre økonomiske skandaler.

– Forsimplet handler det om at ændre den måde, vi laver pengetransaktioner. Det er ret anderledes, så derfor er det virkelig fedt at få eksperterne fra universitetet i Californien med – deres Computer Science-program er verdenskendt og rangerer blandt de bedste i verden, så de kan forhåbentligt hjælpe mig videre med ideen, siger hun.

Næste kuld klar til efteråret

Næste kuld sendes afsted til efteråret, og allerede nu kan interesserede studerende skrive sig på en mailliste og dermed få direkte besked, når der åbnes for ansøgninger. Ansøgningerne vurderes herefter af et academic board bestående af en lang række professorer fra både danske og udenlandske universiteter.

– Vi håber, at så mange som muligt vil ansøge. Også selvom man ikke har en færdig idé, man skal bare have passionen og drivet. Så skal eksperterne i Californien nok hjælpe med at gøre det til virkelighed, siger Michael S. Dahl.

Ud over scholarshippet klarer Spar Nord Fonden også udgifter til rejse, bolig og generelle leveomkostninger i det semester, de unge er afsted.

Spar Nord Fonden

Spar Nord Fonden donerer hvert år mellem 50 og 60 millioner kroner, blandt andet til indsatser, hvor mennesker støtter mennesker, og hvor der udvikles løsninger til hjælp med humane og samfundsmæssige udfordringer. www.sparnordfonden.dk

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.