- Reklame -

For fjerde år i træk har psykologirevyen premiere i marts måned, hvilket bliver kulminationen på flere måneders hårdt arbejde og gode mængder øl. Er du også nysgerrig på, hvad der er i støbeskeen i år, så er det heldigvis ikke værre, end du kan læse det lige her.

Psykologi Revy SDU er tilbage med sin fjerde forestilling, DET KUNNE VÆRE VÆRRE. I år har revyen valgt at se positivt på et tiltagende ustabilt samfund, både globalt og lokalt, for ja, det er jo egentlig bare mere arbejde til os, de kære psykologistuderende. Der sker så mange ting ude i verden, at det snart er uudholdeligt at tjekke nyhederne, og det er fristende at lukke øjnene. Så selvom det er hårdt at skulle op kl. 8 til metodeforelæsning, at det er nederen, at Tabula Rasa [festudvalget, red.] endnu engang har udsolgt af cider til festen, og at det sner og regner samtidig på din cykeltur ud til universitetet, så er årets revy en reminder om, at det altså kunne være meget værre. Der vil dermed blive sat fokus på aktualitet, men som altid har aktuelle emner været igennem en psykologisk lattermaskine, hvilket måske gør det lidt lettere at håndtere dem. Desuden vil der, som altid, også være fokus på psykologi i forskellige fjollede udstrækninger, som alle nok kender til.

Talentfulde revyster

Revyen startede allerede forberedelserne til årets revy i efteråret 2018, og det har indtil videre været en lang, men festlig proces. Det rigtig hårde arbejde venter dog i forestillingsugen, hvor revysterne praktisk talt bor i Fredagsbaren Nedenunder, for at få at styr på alt fra scenetæpper og kostumer til lyd og lys, så alt er klar til forestillingerne i uge 10.
Alle passer ind i et tiltag som en revy, og der er brug for alle de hænder, der tilbyder deres hjælp. Det er nok ikke alle, der vil kaste sig ud i scenekunsten, men revyen er meget mere end det, der foregår på scenen.

Som altid har aktuelle emner været igennem en psykologisk lattermaskine, hvilket måske gør det lidt lettere at håndtere dem.

Revysterne er dem, der sætter deres liv på pause i nogle uger, for at forestillingsugen kan glide gnidningsfrit.
Revysterne er dem, der dagen inden premieren, bruger hele natten på at fikse fortæppet og overnatter i Nedenunder.
Revysterne er dem, der pligtopfyldende spiller til sent på aftenen med skuespillerne, indtil at soloen sidder i skabet.
En ting, revyen minder én om, er, at der findes ret mange studerende med talenter på en årgang som psykologi. Revyen giver de studerende muligheden for at kombinere det travle studieliv med deres fritidsinteresse og deres talenter. Talenter, der spænder vidt fra at være den ultimative sangskriver til at kunne strukturere et stramt budget.

Revyens fødsel

I 2015 samlede Charlotte Moore ’de originale revyster’ i et u-et-eller-andet lokale på universitetet. Revyen blev hermed født, og revyen har i den grad været Charlottes og de mange revysters barn, som kun har vokset sig større og mere erfaren. Få havde nok regnet med, at revyen stadig ville være levende her i 2019, men fælleskab, mulighed for kreativ udfoldelse, og en hel del øl har holdt revyen i live. Og det vil den forhåbentligt være mange år fremover.

Få havde nok regnet med at revyen stadig ville være levende her i 2019, men fælleskab, mulighed for kreativ udfoldelse, og en hel del øl har holdt revyen i live.

Selvom mange nok ville ønske, at de kunne være evighedsstuderende, er det desværre sådan, at der hvert år er en ny årgang, der skal dimittere. For at revyen kan holdes i live må bestyrelses-faklen gives videre til de yngre årgange, som heldigvis allerede viser, at de ikke er blege for at tage fat. Revyen, og fællesskabet omkring den, skal nok leve videre.

Vil du se revyen?

Psykologi Revy SDU finder sted i Fredagsbaren Nedenunder, hvor der er forestillinger onsdag d. 6/3 kl. 19.30, torsdag d. 7/3 kl. 19.30, fredag d. 8/3, lørdag d. 9/3 kl. 14 og igen kl. 19.30.
For studerende koster billetterne 60 kr., og for ikke-studerende koster billetterne 90 kr.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.