Foto: SDU. Sofie (th) som tutor under studiestart på medicin
- Reklame -

Når fristen for ansøgning til kvote 2 udløber i midten af marts, begynder en større proces, hvor ansøgerne skal testet først i en multiple-choice test (MCQ), og dem, der går videre herfra, skal senere op i nogle mundtlige stande-prøver (MMI). På SDU er de klar til en ny ansøgningsproces for de kommende medicinstuderende, som Sofie Amalie Klüver-Kristensen blandt andet er med til afholde.

Til daglig studerer Sofie medicin på SDU, og hun blev selv optaget igennem kvote 2 og hjælper nu med optagelsesprocessen for de nye ansøgere. Hendes egen oplevelse med optagelsesprocessen gav hende mod på at hjælpe med det efterfølgende.
”Jeg blev selv optaget igennem kvote 2 og var ret vild med processen. Jeg har været social tutor et par gange og blev derigennem spurgt, om jeg havde lyst til at deltage. Sidenhen er det blevet en sjov og udfordrende dag, hvor jeg føler, at jeg er med til at give en fair chance til ansøgerne,” fortæller Sofie.

Sofies funktion til MMI’en

Selve MMI’en består af flere stande, hvor ansøgerne testet i forskellige egenskaber og bedømmes herudfra.
”Jeg er interviewer på en stand, hvor ansøgeren skal genfortælle en tekst til mig. Teksten er på engelsk, og de har et bestemt antal minutter at læse den i, hvor de derefter skal kunne genfortælle den på dansk,” fortæller Sofie. Generelt er det forskelligt fra stand til stand, hvad ansøgeren bedømmes ud fra, men generelt ligges der vægt på at gå til opgaven med en vis selvsikkerhed, og at ansøgeren er i stand til at formulere sig forståeligt.
Sofie fortæller, at der selvfølgelig tages højde for nervøsitet, men at deres forståelse for opgaven skal være klar;
”Vi har selvfølgelig forståelse for den nervøsitet, som ansøgeren ofte er plaget af, men det skal stadig skinne igennem, at de har forstået opgaverne, og at de tør at springe ud i de nogle gange lidt grænseoverskridende opgaver, de kan blive præsenteret for.”

Bedømmelse af ansøgerne

Dem der står på standende som undervisere, ph.d.-studerende osv. eller Sofie og en række andre studerende bliver inden dagen for MMI sat grundigt ind i, hvordan de skal bedømme deltagerne. Igennem en række workshops tester de standende på en række forsøgskaniner og får et indblik i, hvilke score der skal gives til de forskellige niveauer af præstationer.

Vi har selvfølgelig forståelse for den nervøsitet, som ansøgeren ofte er plaget af, men det skal stadig skinne igennem, at de har forstået opgaverne.

Sofie og de andre snakker sammen om, hvilken præstation der giver hvilken karakter, og hvor meget der forventes af ansøgeren. For at få et indblik i ansøgerens sted laver de også selv et oplæg til den optimale besvarelse. Alt dette ryster Sofie og de andre, der står på standende til at give ansøgerne en fair og ens behandling.

Fakultets motivation

Emilie Louise Holk, AC-fuldmægtig ved det Sundhedsvidenskabelige Fakultetssekretariat, er meget entusiastisk for SDU’s høje kvote 2 optag, som giver en bredere skare af mennesker muligheden for at komme ind på for eksempel medicin, end dem der har et højt snit fra gymnasiet.
”Vi er meget begejstrede for det høje kvote 2 optag, vi har på SUND, da vi kan se ved at sammenligne kvote 1 ansøgere og kvote 2 ansøgere, at kvote 2 ansøgerne samlet set har lavere frafald, højere beståelsesprocent og lavere gennemførselstid,” fortæller Emilie.

Vi er meget begejstrede for det høje kvote 2 optag, vi har på SUND.

Husk at søge kvote 2 inden 15. marts og gå til optagelsesprocessen med en masse gå-på-mod. Nervøsitet er helt forståeligt, men der står en masse smilende hjælpere ved standende, som er klar til at hjælpe jer godt igennem.

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.