Bagom Novo Nordisk – praktikant hos en medicinal virksomhed

Privatfoto
- Reklame -

Novo Nordisk er Danmarks største medicinalvirksomhed med både stor national og international succes. Hvordan er det så at blive en del af så stor en virksomhed og lære at kende virksomheden indefra? Journaliststuderende på SDU Daniel Barber har været et år i praktik på virksomheden og fået et indgående kendskab til virksomhedens arbejdsgang. 

Mange studerende på SUND har en fremtid på arbejdsmarkedet, hvor Novo Nordisk er en oplagt mulighed. For mange farmaceut-studerende er det formegentligt en drøm at nå dertil, men også for andre fagområder som for eksempel læger er det en oplagt mulighed. Men også for journaliststuderende eller andre interesserede i at formidle sundhed er der en masse muligheder i Novo Nordisk. 

”Jeg havde et enormt lærerigt år og udviklede mig meget som journalist. Herudover lærte jeg en masse om medicinalindustrien og om diabetes specifikt,” beskriver Daniel. Året gav ham modsat sine medstuderende et indgående indblik i, hvordan en stor virksomhed er skruet sammen med mange forskellige fagområder udover det medicinske, som er virksomhedens formål.

Arbejdsopgaver med et internationalt udsyn 

Daniel beskriver sit arbejde i kommunikationsafdelingen som spændende, fordi de internationale samarbejder, holder medarbejderne på pinden omkring, hvad der sker i hele verden. 

”I kommunikationsafdelingen gælder det jo om at være up to date omkring, hvad der rører på sig i Novo Nordisk rundt omkring i hele verden,” fortæller Daniel. 

Selvom Daniel primære opgaver bestod i intern kommunikation til virksomhedens medarbejdere, var det tydeligt at mærke, at han var en del af et team med internationale rækkevidder. 

”Jeg var journalistpraktikant ved den interne nyhedsside, ’NovoNews’, og her producerede jeg nyheder til medarbejdere rundt omkring i hele virksomheden,” fortæller Daniel og fortsætter med at beskrive, at hans arbejdsopgaver derfor kunne være alt fra små historier om kantinepriser, der steg med en krone, til udfoldede portrætter af medarbejdere, der havde noget bemærkelsesværdigt at fortælle. 

Tæt på produktionen af medicin 

”Jeg var ude at få en rundvisning på verdens største insulinfabrik i Kalundborg. Det gav et andet perspektiv på, hvad Novo Nordisk egentlig er for en virksomhed. Man glemmer lidt, hvad det hele handler om, når man sidder langt væk i kommunikationsafdelingen,” fortæller Daniel.

Jeg fik snakket med alle mulige – fra administrerende direktør Lars Fruergaard til mennesker, der lever med diabetes.

Så selvom det meste arbejde for Daniels vedkommende foregik i kommunikationsafdelingen væk fra selve kernen i virksomheden, blev han også involveret i produktionen af medicinen på tæt hold og blev mindet om, hvilken arbejdsplads med et bestemt formål han var havnet på. 

Berøringsflade med mange felter 

Som journalist er det ret essentielt at man stifter bekendtskab med mange forskellige mennesker fra forskellige fagområder. Den viden tager man ind og formidler videre med ens egne ord. Man er på den måde ikke specialist på et område, man får viden om rigtig mange ting. ¨

”Én dag kunne jeg være ude at besøge en fabrik, hvor jeg fik snakket med laboranter og procesoperatører, og den næste kunne jeg være til et arrangement i Tyskland, hvor jeg kunne møde kolleger fra den tyske salgsafdeling. Jeg fik snakket med alle mulige – fra administrerende direktør Lars Fruergaard til mennesker, der lever med diabetes,” beskriver Daniel. 

Jeg var ude at få en rundvisning på verdens største insulinfabrik i Kalundborg. Det gav et andet perspektiv på, hvad Novo Nordisk egentlig er for en virksomhed.

Så til alle os SUND-studerende, der nok mest kigger på Novo Nordisk som en virksomhed bestående af mange kemikere, farmaceuter med mere, så rummer virksomheden meget mere end det med muligheder for arbejde indenfor mange faggrupper. Har du selv lyst til at kombinere en bachelor på SUND med en kandidat i journalistik, så er det heldigvis også muligt på SDU, hvilket kan åbne mange døre indenfor formidling af sundhed. 

Vi er altid glade for at høre vores læseres mening. Du kan skrive din kommentar herunder.